menu
lightspeed ecommerce

Ecommerce zet zich in voor Japan

webwinkels steunen Japan na aardbeving en tsunamiDiverse webshops en online ondernemingen zetten zich momenteel in voor de vele slachtoffers die de aardbeving en alles verwoestende tsunami in Japan heeft veroorzaakt. Grote spelers in de markt als Google, Amazon en eBay hebben voor Japan speciale actiepagina’s gelanceerd.

Donaties voor Japan
Groupon Japan heeft een special donatiepagina geopend voor de slachtoffers van de tsunami. De actie heeft tot dusver 27 miljoen yen (zo’n 236 duizend euro) opgeleverd. Het is de bedoeling dat het geld uiteindelijk naar het Rode Kruis in Japan gaat. Ook in Nederland staat Groupon niet stil. Daar kan je twee euro betalen, waarna Groupon het bedrag verdubbelt en weggeeft aan hulporganisaties.

Steun in de vorm van aanpassingen op/in webshops
Zara laat via een opvallende rode button op de site weten ‘te denken aan Japan’. De button linkt door naar msf.org, de internationale site van Artsen Zonder Grenzen. Ook Lady Gaga voelt zich betrokken bij de ramp. Ze heeft een armbandje ontworpen dat ze in haar webshop verkoopt voor vijf dollar. De opbrengst gaat naar hulporganisaties in het getroffen Aziatische land.

Amazon heeft op z’n site een speciale pagina ingericht waarop mensen geld kunnen doneren aan de slachtoffers van de gevolgen van de aardbeving en tsunami. Ook eBay doet aan de liefdadigheidsactie voor Japan mee. Het geeft kopers, verkopers en donateurs de mogelijkheid om een steentje bij te dragen aan de financiële hulp voor het zwaar getroffen Japan. PayPal werkt wat gerichter en focust zich voornamelijk op de goede doelen die zich inzetten voor de tsunami-slachtoffers. Die hoeven de komende dertig dagen geen transactiekosten te betalen.

Spullen aan Japan doneren
De Chinese ecommerce gigant Alibaba heeft via AliExpress, hun internationale online marktplaats, ook wat over voor de tsunami-slachtoffers. Gebruikers kunnen bepaalde spullen, zoals tenten, zaklampen en walkietalkies, kopen en die kosteloos laten bezorgen in Japan. Donoren moeten dan wel ‘Japan Earthquake Relief’ als bezorgadres opgeven.

Tags

Reacties