Ecommerce websites vaak bezocht

In de eerste helft van het jaar hebben een record aantal mensen ecommerce websites bezocht. Zo werden Bol.com, Wehkamp.nl, en Marktplaats.nl vaker bezocht dan Startpagina.nl. Nog niet lang geleden de onbetwiste nummer 1 website in Nederland.

Ecommerce websites groeien in het eerste halfjaar flink. Bol.com, Neckermann, Otto en Wehkamp trekken duidelijk meer bezoekers.  Bijna de helft van de websites in de top 20 houdt zich inmiddels bezig met ecommerce. Consumenten zoeken steeds meer online als het gaat om de aanschaf van producten en diensten. Gemakkelijk vergelijken, veel keuze en ruimere betalings- en kredietmogelijkheden lijken belangrijke drijfveren achter de groei.

Content websites onder druk
Websites waar veel informatie aangeboden wordt, lijken enigszins onder druk te staan. Buienradar, De Telefoongids, Startpagina en NU.nl verliezen enkele posities in de top 20. Daarnaast weten De Telegraaf, Web-log.nl, ANWB en 9292ov hun positie in de top 20 niet meer zeker te stellen. In sommige gevallen groeien deze websites nog wel, maar minder dan de 7% die gemiddeld is voor een top 20 website. De opkomst van sociale netwerken (zoals Hyves) zou een oorzaak kunnen zijn. Websites zoals Facebook en Twitter bereiken inmiddels ook al meer dan 10% van de Nederlandse internetgebruikers. De consument krijgt waarschijnlijk steeds meer informatie via vrienden in zijn sociale netwerk.

Bron: Multiscope Visiscan

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten