lightspeed ecommerce

Ecommerce US goed voor 17% van retail in 2022

Ecommerce US goed voor 17% van retail in 2022

Momenteel is ecommerce in Amerika verantwoordelijk voor bijna 13 procent van de totale retail-omzet. Maar de verwachting is dat over vijf jaar online verkopen een aandeel van 17 procent vergaren. Dat betekent dat in 2022 één op de zes uitgegeven dollars online wordt gespendeerd.

Het rapport van onderzoeksbureau Forrester gaat ervanuit dat Amerikaanse consumenten dit jaar voor 460 miljard dollar online gaan uitgeven, nadat ze vorig jaar voor bijna 395 miljard uitgaven. Als de verwachting van het onderzoeksbureau uitkomt, zal ecommerce in Amerika goed zijn voor 12,9 procent van de totale retailomzet. De komende jaren gaat dat aandeel flink stijgen, mede door Amazon, zo schrijft Forrester.

Amazon als startpunt bij online aankopen

Zo deed vorig jaar 83 procent van de online volwassenen in Amerika een aankoop bij Amazon en gebruikte 55 procent Amazon als researchmiddel voordat ze een aankoop deden. Forrester schat dat een derde van de totale retail-uitgaves zijn gemaakt via Amazon, wat de suggestie wekt dat veel online consumenten Amazon gebruiken om informatie op te zoeken over een te maken online aankoop. Een soortgelijk onderzoek van Slice Intelligence in februari van dit jaar toonde aan dat 43 procent van alle online retailverkopen in Amerika via Amazon verliep.

Een andere interessante statistiek die laat zien hoe groot Amazon aan het worden is, is dat hoewel de top 1000 retailers vorig jaar met gemiddeld 15,5 procent groeiden, is dat percentage zónder Amazon opeens een stuk lager: 11,7 procent.

Huishoudelijke artikelen worden ecommerce-hit

Overigens verwacht Forrester ook dat de verkoop van huishoudelijke artikelen flink zal toenemen in de komende vijf jaar. De verwachting is dat deze artikelen in 2022 de productcategorie computers voorbijstreven als drie na de grootste productcategorie. Bijna de helft van de uitgaven in de categorie huishoudelijke artikelen zal dan online worden gespendeerd, zo voorspelt Forrester. Momenteel is dat aandeel nog 13,5 procent.

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch

Gerelateerde berichten