menu

Ecommerce stabiele werkgelegenheid

Ondanks de recessie geeft 36% van de ecommerce managers in het Verenigd Koninkrijk aan nog dit jaar extra mensen aan te nemen. 77% verwacht de verkoopcijfers van 2008 te evenaren of zelfs overtreffen.

Dit blijkt uit een onderzoek onder meer dan 100 ecommerce managers uit het Verenigd Koninkrijk uitgevoerd door Bearing Partnership. Bron: Internet Retailer.com

Zeer positieve cijfers dus vanuit het Verenigd Koninkrijk waar de recessie ook goed toegeslagen heeft. De economie in het algemeen is gedaalt met 4,1% maar in de ecommerce branche gaf 85% van de deelnemers aan dit jaar het aantal mensen stabiel te houden en 36% wil groeien in het aantal mensen. Van de ecommerce managers zelf is 81% positief over de kans dat zij een andere baan kunnen vinden als zij dit zouden willen. 46% verwacht een salarisverhoging, nog in 2009 terwijl 27% dit niet verwacht.

Dit alles valt snel te verklaren als je weet dat 77% van de deelnemers dit jaar de verkoopcijfers te evenaren of zelfs overtreffen.

Andere interessante resultaat was dat de gemiddelde ecommerce manager inmiddels 8 jaar in het vak zit, en gemiddeld minder dan 3 jaar werkzaam is bij eeen bedrijf.

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan