lightspeed ecommerce

Het Ecommerce News-jaaroverzicht 2016 – Deel II

Het Ecommerce News-jaaroverzicht 2016 – Deel II

Gisteren blikten we terug op de eerste helft van 2016 en wat er toen gebeurde op het gebied van ecommerce. In het tweede deel van dit overzicht kijken we nu terug naar wat de periode juli tot en met  december bracht.

Juli

In juli deden we een onderzoekje naar de bezorgtijden van twintig webwinkels in ons land. We ontdekten dat same-day-delivery vooral is weggelegd voor de grootste retailers. In de zomer was er ook gedoe rondom Google, dat haar eigen diensten zou voortrekken in de zoekresultaten. En voor Ecommerce News deed Buckaroo een boekje open over de ontwikkeling van betaalmethoden. De maand juli sloten we op gepaste wijze af met de 14 mooiste webwinkeliers van 2016.

Moïse Trustfull, een van de mooiste webwinkeliers van 2016.
Moïse Trustfull, een van de mooiste webwinkeliers van 2016.

Augustus

Aan het begin van deze maand schreven we dat productreviews een prachtige marketingkans bieden voor webwinkeliers, maar dat ze nog niet veel gebruikt worden. En Consumatrix lanceerde een kredietcheck voor webwinkeliers. Zelf leerden we dat redirects helemaal geen invloed (meer) hebben op de resulaten in Google! En we vroegen ons af of het al zin heeft om over te stappen op Magento 2.

September

In september kwam een onderzoek naar buiten waaruit bleek dat de Nederlandse retailer omzetkansen laat liggen met emailmarketing. En we publiceerden een overzicht met daarin de webwinkels die failliet zijn gegaan. En door het aantal stenen winkels dat failliet ging, kon de ecommerce in Nederland extra hard groeien. Thuiswinkel lanceerde het B2B-keurmerk Thuiswinkel Zakelijk en de top 100 van webwinkels blijken met name omnichannel-spelers te zijn.

Oktober

Amazon-oprichter Jeff Bezos bleek – weinig verrassend – de invloedrijkste ecommerce-persoon op aarde en er werd een lijst gepubliceerd van honderden Nederlandse webwinkels die gehackt waren! En uiteraard hielden we in oktober weer de Ecommercerun, die dit keer werd gewonnen door Michel Bruins. En aan het eind van de maand was de ecommerce-branche in de ban van de boetes die ACM uitdeelden, want waren die wel terecht?

Ecommercerun 2016

November

We deden een onderzoekje naar hoe groot de achteraf-betaalaanbieders Klarna en Afterpay nou eigenlijk zijn. En het hele jaar schrijven we over webwinkels die de wetten aan haar laars lappen. In november was het de beurt aan Auping, maar deze reageerde zeer sportief en paste de webshop razendsnel aan! Halverwege de maand lanceerden de makers van iDeal iDin, waarmee klanten kunnen inloggen bij een webwinkel. Logivert werd overgenomen en Bol.com haalde voor het eerst een omzet van 1 miljard euro!

December

Futurumshop biedt same-day-delivery gratis aan en bestellen uit China wordt mogelijk duurder. De adventskalender als marketingtool blijkt hartstikke populair, net als de verschillende last-mile-diensten die ons land rijk is. We maakten ook weer een glazen-bol-lijstje van wat volgens ons de verkooptrends in 2017 worden en Domino’s laat klanten real-time zien waar hun pizza blijft.

 

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch

Gerelateerde berichten