Ecommerce Managers werken vanuit Spanje

Ecommerce Managers werken vanuit SpanjeEcommerce Managers helpt hun klanten met het opzetten en laten groeien van hun webwinkels. En terwijl het hier vandaag nog regent, doen zij het  vanuit het lekker zonnige Barcelona! We spraken met dit team van Nederlandse en Spaanse ecommerce-specialisten over de beslissing om vanuit Barcelona te opereren en wat ze nu nog in Nederland hebben te zoeken.

Sander van Zutphen, eigenaar van Ecommerce Managers en Qendoo, legt uit: “De keuze voor Spanje in 2005 was zowel vanwege de cultuur en het weer als wel vanwege de kansen die we op ecommerce-gebied zagen.” En die kansen waren er zeker. In 2011 schreven we een artikel over hoe ecommerce in Zuid-Europa achterloopt. Waar dat jaar bijna negentig procent van de Britten in januari een webwinkel had bezocht, was het jaar ervoor maar een kwart van de Spanjaarden bereid om online iets te kopen.

Veel kansen en kleinere concurrentie
Een half jaar later waren de verhoudingen haast niet anders. Toen had meer dan driekwart van de Britse en Duitse internetgebruikers het afgelopen jaar wel eens een online aankoop gedaan, terwijl dat percentage in Spanje bleef hangen op 55,2 procent. “Inmiddels loopt Spanje wat minder achter dan destijds maar nog steeds liggen hier veel kansen en is de concurrentie vooralsnog kleiner dan in Nederland”, aldus Van Zutphen.

De oud-marketeer van AEGON en Spaarbeleg doet het werk in Barcelona niet alleen. “Wij werken vanuit Barcelona met een team van zowel Nederlanders als Spanjaarden. In beide landen zijn we al jaren actief met eigen webwinkels.” In Spanje runnen ze webwinkels als Paneles de Pared, Maceteros en Moods. In Nederland zijn ze ook actief op decoratie-gebied, onder andere met webwinkels als Muurmode.nl en Fotobehangen.nl.

Ecommerce-specialisten
In 2005 begonnen met webwinkels op de Spaanse markt, in 2008 actief op de Nederlandse markt en nu ook in te huren als ecommerce-specialisten voor eenieder die bijvoorbeeld een webwinkel in Spanje wil beginnen of die een webwinkel wilt outsourcen. “In Spanje helpen we met name partijen met het opstarten of verbeteren van webwinkels en met internationalisatie. In Nederland richten we ons voornamelijk op Nederlandse webwinkels die in Spanje willen starten/groeien.” Omdat ze in Spanje gevestigd zijn, zijn de uurtarieven naar eigen zeggen ‘relatief laag’, dus wie het eens wil proberen onder de Spaanse zon…

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten