menu

Ecommerce had prima 2e kwartaal

Ecommerce had prima 2e kwartaalDat de webwinkels het in Amerika ook moeten hebben van de donkere dagen aan het einde van het jaar is voor niemand een verrassing. De feestdagen zorgen online altijd voor geweldige omzetten. Maar het tweede kwartaal van het jaar doet het ook steeds beter.

Terwijl de beurs afgelopen weken flink te lijden had over resultaten van werkgelegenheid, geldomloop en tegenvallende cijfers van beursgenoteerde bedrijven lijkt de ecommerce branche niet te stoppen. Tenminste dat hopen de webwinkeliers van harte. Er wordt gewed op een bijzonder goed vierde kwartaal en tot nu toe lijken ze gelijk te krijgen. Ecommerce lijkt nog weinig te lijden van de recente onzekerheden in het economische klimaat. Emarketer bracht afgelopen donderdag wat cijfers naar buiten.

2e kwartaal ecommerce

Ecommerce cijfers op koers
De cijfers van het 2e kwartaal zijn de hoogste ooit gemeten over deze maanden. Een van de oorzaken is dat webwinkels nog steeds marktaandeel afsnoepen van de complete detailhandel. Er wordt (nog) steeds meer online gekocht.

Comscore, een ander groot onderzoeksbureau dat regelmatig ecommercecijfers onderzoekt, toont ook positieve cijfers over het tweede kwartaal. De totale ecommerce omzet in Amerika stijgt met 5 miljard, ongeveer 70% procent heeft wat gekocht. Er is wel 2% minder uitgegeven per bestelling, maar volgens het onderzoeksbureau komt dat mede door het aantal nieuwe kopers, die vaker uit lagere inkomens komen en bij de eerste uitgaven vaak nog vrij voorzichtig zijn.

Lagere inkomens online
De grootste groei in online inkomsten wordt gegenereerd door huishoudens die gezamelijk minder dan vijftigduizend dollar verdienen. Deze groep toont een groei van 28%. Vrij fors in vergelijking tot 8% tussen de 50k en 100k, en 12% groei boven de honderdduizend dollar.

De grote groep van online kopers belooft veel voor het komende feestdagenseizoen. Hoe kijk jij met je webwinkel tegen het komende feestdagen seizoen aan? Al voorbereid en klaar voor de piek die al in oktober zal beginnen dit jaar?

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch