menu
lightspeed ecommerce

Ecommerce Europe spreekt met EU

Ecommerce Europe spreekt met EU-ambtenarenDe Europese koepelorganisatie voor webwinkels hield z’n eerste "door-knocking"-programma, waarbij de bijeenkomsten een mooie gelegenheid waren om ‘de positie van de organisatie te verbeteren en de verschillende belangen van de vereniging en haar leden over een aantal belangrijke kwesties te uiten’.

De raad van bestuur van Ecommerce Europe bezocht een aantal hooggeplaatste besluitvormers in de Europese hoofdstad en liet een aantal onderwerpen aan bod komen, waaronder de bescherming van consumentendata, (een herziening van) de Richtlijn Consumentenrechten, het debat over een Europees keurmerk, een gezamenlijk Europees kooprecht en gezamenlijke inspanningen om een meer efficiënt (online) betalingslandschap te creëren in Europa.

Met betrekking tot de Richtlijn Consumentenrechten heeft Ecommerce Europe opgeroepen voor een herziening van twee bepalingen die schadelijk zouden zijn voor de online detailhandel. De een was een maatregel waarin webwinkeliers werd opgeroepen om goederen die reeds geleverd zijn aan de klant terug te betalen nog voordat de goederen zijn geretourneerd. De ander was een bepaling die ging over het geval waarin een consument verschillende producten online heeft besteld, en waarin de terugbetaal-periode pas begint na de levering van het laatste pakketje.

De belangenvereniging, waarvan Wijnand Jongen een van de founding fathers is, bezocht ook het Europees Parlement en sprak daar met enkele leden van het parlement om erop aan te dringen dat zij meer betrokken worden bij cruciale wetgeving, als de stem van de Europese ecommerce-sector, daarbij realiserend dat deze sector in toenemende mate bijdraagt aan de financiële groei van de Europese Unie.

Het is goed om eindelijk iets te horen van Ecommerce Europe, dat nog geen halfjaar geleden in het leven is geroepen. We zijn benieuwd wat dit op de deur kloppen uiteindelijk oplevert en wat Ecommerce Europe voor de gehele Europese ecommerce-sector nog meer in petto heeft qua plannen en gelobby.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch