menu

Ecommerce Europe gelanceerd

Ecommerce Europe gelanceerdDe Europese webwinkel-organisatie Ecommerce Europe is gelanceerd en online actief. Deze vereniging vertegenwoordigt volgens de website ‘bedrijven die producten of diensten aanbieden aan consumenten in Europa’. We nemen aan dat ze enkel webwinkels bedoelen, maar de site staat nog in de kinderschoenen.

Ecommerce Europe is opgericht door verschillende nationale webwinkel-organisaties uit Europa; Wijnand Jongen van de Thuiswinkel Organisatie stond aan de basis hiervan. Andere die eraan meewerken zijn de nationale webwinkel-organisaties van België, Denemarken, Frankrijk, Italië, Noorwegen en Zweden. De missie van de nieuw in het leven geroepen organisatie is de belangen en invloed van e-commerce in Europa te verbeteren door middel van belangenbehartiging, communicatie en netwerken.

Lid worden van Ecommerce Europe?
Volgens de websites is lidmaatschap voorbehouden aan webwinkels die reeds lid zijn bij een van de nationale webwinkelorganisaties waaruit Ecommerce Europe bestaat, in het geval van Nederland is dat dus Thuiswinkel Organisatie. Iets verderop lezen we echter dat bedrijven die gevestigd zijn in een land dat niet wordt vertegenwoordigd in Ecommerce Europe door een webwinkelorganisatie toch in aanmerking kunnen komen voor een lidmaatschap, maar hierbij afhankelijk zijn van de ballotage door Ecommerce Europe.

“Naarmate het internet steeds meer doordringt tot bijna elk aspect van ons leven, vraagt de groeiende internationalisering van de ecommerce-sector steeds meer van webwinkels om zich voor te bereiden op grensoverschrijdend ondernemen. Voortdurend worden bedrijven geconfronteerd met nieuwe uitdagingen rond juridische kwesties, prijzen, verzending, betaling en levering. Sterke vertegenwoordiging in ‘Brussel’, het bevorderen van het belang van de b2c-sector met belanghebbenden en samenwerkingsverbanden met Europese instellingen zijn van vitaal belang om van de ‘cross-border’-markt te kunnen profiteren, de handelsstromen te kunnen optimaliseren en uiteindelijk de winstgevendheid te kunnen verhogen”, zo staat op de site vermeld.

‘Meer online betalingsmogelijkheden nodig’
Verder zien we op de nieuwspagina dat er meer online betalingsmogelijkheden nodig zijn in Europa. Op 4 mei zal Ecommerce Europe hier meer over vertellen als de Europese Commissie een zitting over dat onderwerp houdt.

Al met al zijn we natuurlijk hartstikke blij dat er nu eindelijk een Europese koepelorganisatie voor webwinkels in het leven is geroepen, want de webwinkels die over de grens actief willen zijn, stuiten inderdaad veel te vaak op allerlei (juridische) obstakels. Obstakels die hopelijk door Ecommerce Europe snel weggenomen zullen worden.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch