menu
lightspeed ecommerce

Ecommerce agenda voor mei en juni

De Ecommerce Dagen zijn net een paar weken achter de rug en tientallen bedrijven zijn al druk bezig met de Webwinkel Vakdagen van 2012. Zo overhaast hoef jij niet te zijn, want er is ook nu nog genoeg te beleven. Wij hebben de belangrijkste webwinkel events in een handig overzicht geplaatst.

 
Internet World (10-12 mei)
Het eerste event is direct vandaag! Dit ‘evenement voor digitale marketing en online business’ vindt van 10 tot en met 12 mei plaats in Londen. Er zullen zo’n 300 solution providers en 12.000 bezoekers op afkomen. Het evenement volgen via Twitter doe je met de hashtag #iwexpo.
 
Global E-commerce Summit (23-25 mei)
Het Global E-commerce Summit vindt dit jaar van 23 tot en met 25 mei plaats in Barcelona. Trends en ontwikkelingen in de ecommerce-markt worden onder andere door vooraanstaande experts uit te doeken gedaan. Op de tweede dag worden de European E-commerce Awards uitgereikt. Kanshebber namens Nederland is bol.com, dat de Thuiswinkel Award 2011 won.
 
De Summit wordt aan elkaar gepraat door…Chazia Mourali! Wat zij met e-commerce te maken heeft, weten wij ook niet. Wat in ieder geval vaststaat is dat ze met haar eigen website (mocht je je afvragen waarom het menu niet werkt, dat is alleen een plaatje) nu al de zwakste schakel van de beurs is… 
 
CMS Congres (26 mei)
Op 26 mei vindt in De Doelen, Rotterdam het CMS Congres plaats. Centraal staan -uiteraard- de Content Management Systems. Onderwerp van het congres is ’10 jaar strategisch content management in de praktijk’. Er wordt teruggekeken op de afgelopen tien jaar content management, maar natuurlijk ook vooruitgeblikt. Praktijkcases van Eneco en de Vereniging Eigen Huis komen aan bod. Een toegangskaartje kost 195 euro, exclusief btw.
 
Affiliate Dag (31 mei)
Op de laatste dag in mei vindt de Affiliate Dag plaats in Utrecht. Inhoudelijke sessies voor zowel affiliates, adverteerders, bureaus en netwerken wisselen zich af. Onderwerpen die de revue passeren zijn onder andere Asos.com, internationaliseren, samenwerken en SBS die in de affiliate marketing stapt. Volg de organisatoren op Twitter.

E-Commerce Masterclass (9 juni)
E-Commerce Magazine organiseert in juni een masterclass over ‘alles wat een rol speelt voor uw e-business’. Er wordt gesproken over je kansen op Facebook, de strategie voor mobiele betaling, de vertaling van e-commerce naar direct commerce en de do’s & don’ts van online retail. Gastspreker is Annemarie Buitelaar van Marktplaats. Deelname kost 75 euro.

 
MARCOM11 (15-16 juni)
Zo’n zevenduizend marketing- en communicatieprofessionals komen op 15 en 16 juni bijeen in de RAI Amsterdam. Organisator Adformatie noemt het evenement ‘the playground for professionals’. Er wordt onder andere een workshop persbericht schrijven gegeven en er wordt bekend gemaakt welke merken volgens een internationaal onderzoek het meest geliefd zijn en waarom.
 
Ecommerce agenda eindigt in de zomer
Na juni wordt het qua evenementen wel een stuk rustiger. Webwinkeliers beginnen al vroeg in de zomer aan de voorbereidingen voor de feestdagen. Tijdens zomermaanden wordt alle nieuwe kennis doorgevoerd en wordt er hard geknutseld aan de webwinkel en/of marketinguitingen. Na de vakantie periode zijn er minder spannende evementen te vinden.  

Tags

Reacties