menu
lightspeed ecommerce

eBay shoppers kopen meer via de iPad

ipad bezoekers ebay shoppen meer!Shoppers van de website eBay spenderen vijftig procent meer geld als ze de website bezoeken door middel van een iPad, dan als ze dit doen met een normale computer. 

 

Een onderzoek die ik zelf amper kan geloven maar Ebay geeft het echt aan. Een eBay manager geeft zelfs aan dat de gemiddelde bestedingen via de iPad toepassing 50 procent hoger is dan normale computergebruikers. Hij vertelde dit tijdens een panel op de National Retail Federation conferentie van de Amerikaanse branchevereniging Shop.org.

 
Apple heeft meer dan 3 miljoen iPads verkocht in minder dan 3 maanden. Ik ken de cijfers niet exact maar het is zeker een van de meest succesvolle consumenten elektronica lanceringen ooit. Het duurde slechts 28 dagen om 1 miljoen verkochte eenheden te bereiken.
 
En dat heeft zijn effecten in de ecommerce. Waar iedereen nog druk bezig is met het optimaliseren voor de smartphones als de iPhone en Blackberry, brengt de iPad blijkbaar echt betere conversies. Het kon dan ook niet lang duren voor cijfers zoals deze naar buiten kwamen.
 
Wel is de kans groot dat het een vertekend beeld is. Tenslotte is het percentage zogenaamde ‘early adaptors’ bij de iPad nog vrij groot. Door de aanschafprijs en nieuwigheid van het apparaat heeft de iPad nu nog vooral gebruikers die meer dan gemiddeld verdienen en online winkelen. In ieder geval is deze groep groot genoeg geweest voor eBay om er een specifieke applicatie voor te ontwikkelen. En die brengt omzet!
 
De genoemde en gepubliceerde cijfers zijn nog enkel conversiecijfers. Werkelijke omzetcijfers zijn nog beperkt en zullen we op zijn vroegst pas na de feestdagen zien, maar de verwachtingen zijn enorm. Zo verwacht eBay dat ze in 2012 meer dan 50 miljoen artikelen zal verkopen via de zogenaamde tablets, en dat de helft hiervan via iPads is. 
 
Cijfers die in ieder geval de kansen van de iPad ook voor webwinkel eigenaren goed duidelijk maken! 

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan