picqer

Ebay helpt politie met vinden relschoppers

Ebay helpt Engelse politie met vinden relschoppersEbay en Gumtree hebben beiden aangegeven de Britse autoriteiten daar waar mogelijk te ondersteunen met het vinden van de veroorzakers van de rellen. Ze zullen advertenties met gestolen artikelen verwijderen en helpen met het identificeren van de relschoppers indien deze via de marktplaatsen gestolen artikelen online proberen te verkopen.

Rellen in Engeland raken retailers hard
Er zijn doden gevallen en mensen zwaargewond geraakt. Uiteraard gaat de grootste prioriteit naar de belangrijkste zaken. Politie en authoriteiten in Engeland zijn druk bezig met het herstellen van de orde en het vinden van de personen die het criminele gedrag hebben vertoond. Maar ook de gevolgen voor de winkeliers van het land, zijn ondenkbaar groot.

Met, inmiddels bijna zeven aaneengesloten nachten vol met rellen, vandalisme en diefstal in enkele grote Engelse steden hebben de gebeurtenissen inmiddels tienduizenden winkels geraakt. Woensdag al, schreef Retail-Week dat al vijftigduizend bedrijven geraakt waren door de rellen. Dat is meer dan een op de tien retailers in het land.

Er zijn massaal winkels leeggeroofd, door grote groepen mensen die soms puur door de recente gebeurtenissen en het massale gebeuren, zich laten meeslepen door de rest van de massa. Ze stelen artikelen en zitten plots de volgende dag met allerlei artikelen thuis. Er wordt verwacht dat deze ‘amateurdieven’ via marktplaatsen de gestolen artikelen zullen verkopen. De marktplaatsen geven daarom aan hierop extra goed te controleren.

Ebay help relschoppers identificeren
Ebay, de grootste veilingsite van Engeland, heeft aangegeven dat ze nog geen ongewone artikelen of advertenties zijn tegengekomen na de rellen die afgelopen weekend ontstonden maar geven aan dat ze hier extra scherp op zullen controleren. Een woordvoerder van Ebay geeft aan: "Onze gedachtes zijn bij de mensen en bedrijven die slachtoffer zijn geworden van de recente gebeurtenissen. Ebay zal er alles aan doen om authoriteiten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn."

Ook Gumtree, een andere grote marktplaats van het land, geeft aan volledig mee te werken met de politie. Ze roepen bezoekers van de website op om daarbij te helpen, en bij eventuele twijfels direct de report button te gebruiken die op elke pagina aanwezig is. Het veiligheidsteam zal alle meldingen controleren en indien noodzakelijk actie ondernemen.

Ook in Nederland kan het natuurlijk geen kwaad om waar mogelijk mee te helpen en als je op een marktplaats artikelen tegenkomt die nogal verdacht lijken, deze te rapporteren.

Gerelateerde berichten