menu

E-commerce in België onderzocht

E-commerce in België onderzochtOnlangs zijn de resultaten bekend geworden van een grootschalig onderzoek naar het gebruik van e-commerce bij onze zuiderburen. De resultaten zijn door ons eigenlijk verrassend positief bevonden!

Het onderzoek is uitgevoerd door systeemontwikkelaar Tales.be en enkele partners en deze publiceerden recent de resultaten. Wij waren vooral benieuwd naar omzetcijfers en groei bij onze zuiderburen. Interessant was dan ook te zien dat 26.83% minder dan een jaar een webwinkel bezit.

Er wordt in België veel geinvesteerd in ecommerce. Ook hierover staan veel cijfers in het onderzoek. Niet heel onverwacht blijkt bij een meerderheid dat de investeringen afhankelijk zijn van de te verwachten omzet. Toch zal dit niet direct remmen. Ruim 50% geeft aan een omzet boven de 50.000 euro te behalen. Bijna 26% heeft eigenlijk enkel omzet via de webwinkel te behalen.

Als belangrijkste verbeterpunt voor de eigen webwinkel noemen de zuiderburen vooral de gebruiksvriendelijkheid (44%) en vindbaarheid zoekrobots (46%).

Nederlandse webwinkels kunnen de borst natmaken. Onze conclusie is dat gezien dit onderzoek een opkomst van Vlaamse webwinkels in de zoekmachine resultaten in opkomst is!

Voor alle cijfers en het complete onderzoek zie de website van Tales.be 

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan