menu

E-Commerce Expo nieuwe Belgische vakbeurs

E-Commerce Expo nieuwe Belgische vakbeursDe Belgische ecommerce-sector is een vakbeurs rijker. Op 1 en 2 december dit jaar vindt namelijk voor de eerste keer E-Commerce plaats. Of E-commerce Xpo, zoals ze zich op Twitter noemen. Of E-Commerce Expo zoals ze zichzelf op de ‘over ons’-pagina noemen. Hoe het ook zij, een nieuw evenement voor Belgische webwinkeliers dus, in Kortrijk.

De expo wordt georganiseerd door Kortrijk Xpo en is in samenwerking met UNIZO, de Unie van Zelfstandige Ondernemers. E-Commerce Expo richt zich uitsluitend op professionele bezoekers van zowel multinationals, grote bedrijven en kmo’s (Vlaams voor mkb). “Zowel startende ondernemingen als bedrijven met ervaringen op het gebied van ecommerce kunnen terecht op deze beurs voor inspirerende contacten, informatie en business-mogelijkheden. Kortom: iedereen met plannen voor het starten, bouwen en/of optimaliseren van een webshop of webwinkel!”

Gratis toegang bij online voorregistratie
De beurs vindt plaats op maandag 1 en dinsdag 2 december en is toegankelijk tussen twee uur ’s middags en negen uur ’s avonds. Met een online voorregistratie is de toegang gratis, terwijl zonder voorregistratie maar mét een uitnodigingskaart van een exposant de prijs 5 euro bedraagt. Heb je je van tevoren niet geregistreerd en heb je ook geen uitnodiging gekregen van een standhouder, dan betaal je tien euro.

Volgens Bart Wallays van UNIZO moeten ondernemers zich steeds sneller aanpassen aan de innovatieve wereld van commerce en ecommerce. “Vandaar dat wij zonder aarzelen volop onze schouders zetten onder de lancering van deze beurs. Duizenden ondernemers zijn in België aan het overwegen, zoeken, starten en groeien in de ecommerce-markt.” Volgens hem kunnen ondernemers tijdens deze twee dagen rekenen op ondersteuning bij de ontwikkeling, lancering en optimalisatie van hun webwinkel en op inspiratie van collega-ondernemers. Ook zullen bezoekers ‘verrast worden met een blik op de e-toekomst’.

Op de beurs zijn zes zogeheten prodcutzones, te weten: Webshop Development, Pay Systems, Online Marketing, Logistics, Services en Advice & Consultancy. Deelnemers zijn onder andere Bpost, Bol.com, Easyhost, Daisycon, HiPay, ISM eCompany, MultiSafePay, Ogone en Safeshops.

België kent met E-shop Expo ook een andere ecommercebeurs. Deze vindt volgend jaar weer plaats, op 18 en 19 maart.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch