Dwarfs gaat marketplace-verkopers opkopen

Dwarfs gaat marketplace-verkopers opkopen

Het Nederlandse bedrijf Dwarfs springt in de markt van bedrijven die succesvolle verkopers op marktplaatsen overnemen en vervolgens verder opschalen. Met een zelfbenoemde oorlogskas van tussen de 30 en 40 miljoen euro wil het alleen al dit jaar zo’n twintig overnames doen.

Na het succes van grote marktplaatsen als Amazon en Bol.com, ligt de laatste jaren de focus op bedrijven die via deze online platforms producten verkopen. In Europa is inmiddels een waslijst aan zogenaamde ‘Amazon seller acquisition companies‘: vermogende bedrijven die succesvolle verkopers overnemen en opschalen.

Dwarfs wil snel succesvolle webwinkels overnemen

De nieuwe Nederlandse ecommerce-scaleup Dwarfs waagt zich ook op deze markt. Bij investeerders en financierders heeft het in een Series A-ronde 7,5 miljoen euro opgehaald en binnenkort wordt die kas bijgevuld met enkele tientallen miljoen euro’s. Hiermee wil het succesvolle webwinkels, met een omzet tussen de 0,5 en 10 miljoen euro in rap tempo overnemen en exponentieel laten groeien in binnen- en buitenland.

Daar waar in Europa dus al tal van dit soort bedrijven bestaan, is Dwarfs in ons land de eerste die zich hier op richt. Het focust vooral op webwinkels die hard groeien via het partnerplatform van Bol.com en dat eventueel ook al in andere landen doen via Amazon.

Tientallen bedrijven in Europa

In de komende jaren willen het vele tientallen bedrijven overnemen in Nederland, Belgiƫ, Spanje, Italiƫ en Frankrijk. Over anderhalf tot twee jaar voorziet Dwarfs een tweede financieringsronde, waarvoor nu al interesse is vanuit Amerika.

Nederlandse durfinvesteerders hebben vooralsnog koudwatervrees of zien de potentie niet.

“In Europa staat de overnamemarkt van kleine succesvolle ecommercebedrijven in deze sectoren nog in de kinderschoenen omdat durfinvesteerders hier kijken naar aanzienlijk grotere ‘investeringstickets'”, zo stelt CEO Demian Beenakker. “Nederlandse durfinvesteerders hebben vooralsnog koudwatervrees of zien het potentieel ervan nog niet. Wij stappen hier als een van de eerste in.”

Eerste overname een feit

Met de sluiting van de eerste financieringsronde kondigt Dwarfs meteen de eerste overname aan. Met terugwerkende kracht neemt het AMCO over, dat met keukenproducten en -accessoires een omzet van ongeveer 6 miljoen euro realiseerde.

Marco Coninx, directeur-eigenaar van AMCO, investeert op zijn beurt een deel van die overnamesom terug in Dwarfs en is als Chief Growth Officer toegetreden tot het managementteam van Dwarfs. Dat team bestaat verder uit Demian Beenakker, Bas Urlings, Didos van Dam, Michiel van der Meer en Tim Stribos.

About us

Over ons

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten