menu
lightspeed ecommerce

Driekwart webwinkels voldoet niet aan de wet

Uit een onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat van de 50 onderzochte webwinkels er maar 11 voldoen aan de Nederlandse wetgeving. 

Oftewel bij 39 webwinkels is iets mis. Hieronder veel bekende namen. Inclusief webwinkels die zijn aangesloten bij keurmerken zoals bijv. de Thuiswinkel Organisatie. Deze geeft aan strenge controle onder zijn leden te houden. Van de 39 webwinkels waar iets mis was waren er 28 bij dit keurmerk aangesloten.

Het wil overigens niet zeggen dat per internet bestellen in Nederland onbetrouwbaar is. Online bestellen en betalen was overal ‘een fluitje van een cent’ aldus de Consumentenbond. In slechts 7 van de gevallen was het produkt niet in een week geleverd. De problemen zaten vooral in gemiste informatie. Bijvoorbeeld de 7 dagen bedenktijd was niet overal duidelijk aanwezig of werd niet geheel aangehouden omdat sommige webwinkels enkel onaangebroken produkten retour accepteren. Dat is in strijdt met de Nederlandse wetgeving.

De Consumentenbond informeert hierover binnenkort in de Consumentengids.

De webwinkels die wel aan de wet voldeden zijn Belcompany.nl, Conrad.nl, Dynabyte.nl, Elektrokoopjes.nl, Foka.nl, Hema.nl, Neck.nl, Otto.nl, Telefoonkopen.nl, Vd.nl en Wehkamp.nl

Bron: Twinkle Magazine.

Tags

Reacties