DPD steekt 50 miljoen in sorteercentrum Vilvoorde

DPD steekt 50 miljoen in sorteercentrum Vilvoorde

DPD gaat 50 miljoen euro investeren in een nieuw sorteercentrum in Vilvoorde. De hal zal grotendeels geautomatiseerd zijn. Hierdoor moet enkel het laden en lossen van de vrachtwagens met de hand gebeuren.

De bedoeling is dat halverwege 2020 het sorteercentrum klaar moet zijn. Het sorteercentrum wordt door DPD ontwikkeld in samenwerking met vastgoedinvesteerder Montea. Het depot komt ook op Montea’s terrein in Vilvoorde te staan. Het Franse logistiekbedrijf koos voor deze locatie, vanwege de strategische ligging.

Extra boost ecommerce door coronavirus

Het gaat al langer voortvarend met ecommerce in België, maar door de coronacrisis heeft deze industrie nog eens een extra boost gekregen. Dat ondervond ook DPD: die noteerde in de eerste helft van dit jaar een toename van 70 procent in het aantal leveringen aan particulieren in België en Luxemburg.

DPD deed 70% meer leveringen aan particulieren in de eerste helft van dit jaar.

Twee maanden geleden kondigde DPD al aan 60 miljoen euro te investeren in vestigingen in Lummen, Sint-Niklaas, Zellik en Puurs. De hub in Puurs is slechts een tijdelijk depot en zal uiteindelijk vervangen worden door het nieuwe sorteercentrum in Vilvoorde. En daar gaat dus 50 van de 60 miljoen euro naartoe.

Centrum Vilvoorde vervangt vestiging Puurs

“De bedoeling is dat de tijdelijke vestiging in Puurs midden oktober van dit jaar operationeel is. Het centrum in Vilvoorde zou midden 2022 klaar moeten zijn. Alle werknemers van Puurs worden dan overgeplaatst naar Vilvoorde”, zo licht Silvio Mestdagh, CEO van DPD Belux, toe.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten