DPD start pakkettenversturen.nl

DPD start pakkettenversturen.nlVanaf vandaag kan men via Pakkettenversturen.nl pakketten versturen met DPD Pakketservice. De  nieuwe service is gericht op consumenten en kleinzakelijke gebruikers. Door de koppeling aan het internationale DPD ParcelShop netwerk breidt DPD de verzendoplossingen voor niet-geregistreerde klanten uit. Pakketten worden verzonden vanuit een DPD ParcelShop naar een (thuis)adres in Nederland of elders in Europa.

Onderscheidend gebruiksgemak
Met de online verzendservice kunnen consumenten en kleine zakelijke gebruikers, die regelmatig producten verkopen via o.a. Marktplaats of eBay, nu ook eenvoudig hun pakketten via DPD verzenden. Het gebruiksgemak van de online verzendservice vindt zijn kracht in dat de verzender zich niet hoeft te registreren al is de optie om een account aan te maken er wel. Een account biedt de gebruiker de voordelen van het niet telkens opnieuw hoeven invoeren van verzendgegevens, het beheer van een online adresboek en een statusoverzicht van de verzonden pakketten.

Hoe het werkt
Het gemak van online pakket verzenden wordt versterkt doordat men alles zelf thuis kan regelen en nergens in een rij hoeft te wachten, behalve dan misschien bij het afgeven van het pakketje zelf. Maar de verzendgegevens worden online ingevoerd en er wordt online afgerekend. De pakketlabel kun je zelf pringen en bevestigen. Het pakket hoeft dan alleen nog afgegeven te worden bij een DPD ParcelShop. Die is volgens het bedrijf altijd in de buurt, want er zijn er zo’n 700 in Nederland. De verzender en ontvanger blijven proactief geïnformeerd over de bezorging met een notificatie feature.

Robert van Straaten, Director Marketing & Sales bij DPD Nederland zegt: “Doordat wij dagelijks pakketten bezorgen bij consumenten hebben wij de behoefte aan deze verzendservice gesignaleerd. Onze verzendservice is een uitbreiding op het dienstenaanbod voor de consumentenmarkt. Het netwerk van DPD Parcelshops blijft hierin een cruciale rol spelen.”

Uitbreiding functionaliteit DPD ParcelShop
Met deze online verzendservice wordt de functionaliteit van de DPD ParcelShop sterk uitgebreid. Eerst bood de DPD ParcelShop alleen opties voor het ophalen en retourneren van pakketten. Binnenkort wordt de online verzendservice uitgebreid met de bijzondere mogelijkheid om pakketten te versturen van de ene naar de andere ParcelShop in de Benelux en Duitsland. Dit biedt zowel de verzender als ontvanger straks nog meer flexibiliteit.

Gerelateerde berichten