DPD investeert 60 miljoen euro in België

DPD investeert 60 miljoen euro in België

DPD wil haar capaciteit in België flink verhogen. Het logistiekbedrijf investeert hierom 60 miljoen euro. Het geld wordt onder meer gestopt in vier nieuwe vestigingen. Al met al moet de kapitaalinjectie dit jaar nog 500 nieuwe banen opleveren.

De aangekondigde investering komt niet zomaar uit de lucht vallen. Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar bezorgde DPD maar liefst 70 procent meer pakketjes af aan particulieren in België en Luxemburg. Het ging met name om een stijging in de levering van etenswaren, speelgoed, sportkleding en gezondheidsartikelen. Stuk voor stuk producten die online populairder werden na de uitbraak van het coronavirus.

Silvio Mestdagh, CEO van DPD Belux, zegt dat de lockdown de operaties van het bedrijf in één week fundamenteel heeft veranderd en zwaar onder druk heeft gezegd. “We hebben er echter ook heel veel uit geleerd.”

De lockdown heeft de operaties van DPD in één week fundamenteel veranderd.

Positief over de toekomst

Over de nabije toekomst is hij positief, want hij denkt niet dat de door de coronacrisis gestuwde groei meteen zal dalen. “De trends die zich de afgelopen maanden aftekenden, zullen zich in de toekomst voortzetten.”

3 nieuwe depots, 1 nieuwe hub

Om goed om te kunnen gaan met de verwachte groei, zal DPD nieuwe depots openen. Dit zal gebeuren in Lummen, Sint-Niklaas en Zellik. Eind oktober moeten de nieuwe depots al operationeel zijn.  Ook komt er een nieuwe hub in Puurs. “Eigenlijk kunnen we stellen dat de coronacrisis onze plannen met drie jaar versneld heeft”, aldus Mestdagh tegenover Het Laatste Nieuws.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten