Dozenzoeken.nl: ‘Wij willen het startpunt worden’

Dozenzoeken.nl: ‘Wij willen het startpunt worden’

Het aantal dozenleveranciers in de ecommerce liegt er niet om. Zoals we eerder vermeldden presenteerden maar liefst zeventien verpakkingsbedrijven zich met een stand op de Webwinkel Vakdagen. Maar juist daardoor is het vinden van de juiste, en betaalbare, verpakkingen niet altijd eenvoudig. Raymond van Rijs richtte daarom de website Dozenzoeken.nl op. Webwinkel Weblog ging met hem in gesprek.

Raymond vertelt dat hij, evenals zijn compagnon, van oorsprong programmeur is. Maar sinds twee jaar richten de heren hun pijlen volledig op de ecommerce. Dozenzoeken.nl is – net als veel andere initiatieven in de branche – een aantal weken geleden ontstaan vanuit frustratie. “In onze webshop RCHelicopterShop.nl verkopen we onder andere helikopters en drones. Vanwege de niet-standaard afmetingen, was het soms een dagtaak om hier goede en betaalbare verpakkingen voor te vinden. Vaak kozen we gewoon een leverancier, omdat het anders té tijdrovend zou worden.”

‘Talloze mensen betalen te veel voor hun dozen’
In zijn zoektocht naar een geschikte verpakking kwam Raymond wel veertig tot vijftig dozenleveranciers tegen. “Het kost zo veel tijd als je die allemaal met elkaar wilt vergelijken. Het idee van een tool waarbij je de gewenste afmetingen ingeeft en vervolgens in een oogopslag ziet welke leveranciers deze verpakking hebben, wat de minimale afname is en wat de kosten zijn, was toen geboren. Het bundelen van alle informatie had nog wel wat voeten in de aarde. Elke leverancier heeft natuurlijk zijn eigen systeem, eigen staffels en dergelijke. Zo kwam onze technische achtergrond ook nog eens van pas.”

Inmiddels hebben twintig leveranciers zich aangesloten bij Dozenzoeken.nl en zijn er ruim negenhonderd verschillende dozen geïndexeerd. “Uiteindelijk is het de bedoeling dat zowel de dozenleverancier als de webwinkelier niet om ons heen kan. Voor leveranciers is het nu nog een gratis extra marketingkanaal, maar na verloop van tijd willen we er middels een cpc-model wat mee verdienen. We hoeven er niet rijk van te worden, onze voornaamste inkomsten komen uit de shops. Voor de webwinkelier willen we het startpunt worden. Een soort Beslist.nl, maar dan met alleen dozen. Er zijn talloze webwinkeliers die nog steeds elke dag te veel betalen voor hun dozen, dus ik denk zeker dat hier markt voor is.”

Dozenzoeken.nl

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten