lightspeed ecommerce

Don’t be a moron, MoRun!

Don't be a moron, MoRun!Toen wij gisteren toevallig op de koffie waren bij SEOshop, waren we een beetje in de war. Er was iets anders aan de normaal zo gladgeschoren SEOshop-mannen, al hadden ze ons het wel vooraf aangekondigd. De snorremansen van SEOshop maken zich op voor de Movemberrun in het Vondelpark en er zijn nog plaatsen over!

De Movember Run is het hardloopevent dat SEOshoppers Bertram Welink, Hendrik Nuyens en Viktor van der Riet alweer voor de tweede keer organiseren. Vorig jaar vond de eerste editie plaats. De mannelijke deelnemers sparen de hele maand november voor hun moustache. Niet alleen om met een imposant exemplaar voor de dag te komen tijdens de ‘MoRun’, ook om geld in te zamelen voor het goede doel. Aan het eind van de maand, op 30 movember, rennen de besnorde mannen en vrouwen vijf kilometer door het Vondelpark. Dames mogen namelijk ook meedoen, zolang ze maar voorzien zijn van een (plak- of teken)snor.

Steve Prefontaine
Het idee voor de MoRun ontstond toen de drie initiatiefnemers vorig jaar een video zagen van Steve Prefontaine, een Amerikaanse hardloper met een indrukwekkende snor die in 1972 meedeed aan de Olympische spelen. ‘We dachten: hoe gaaf zou het zijn als er wel honderd Steve Prefontaines door het Vondelpark zouden rennen?’, vertelt Bertram.

Vorig jaar haalde de run de honderd renners nog niet maar dat was natuurlijk ook nog maar de eerste editie. De organisatie hoopt dit jaar in ieder geval meer harige renners te verwelkomen dan vorig jaar. Ook uit de ecommercebranche stromen aanmeldingen binnen. Het zou bijvoorbeeld zo kunnen dat dit jaar het sexy gezichtshaar van medewerkers van onder andere Robin HQ, Afterpay, Ve en Brothers Media te bewonderen is.

Inschrijven
De run begint zondag 30 november om 15.00 uur in de Stayokay Vondelpark aan het Zandpad 5. Daar wordt twee uurtjes later ook de prijsuitreiking gehouden en een borrel gedronken. Een kaartje voor de Mo Run kost 15 euro. Daarvan gaat 5 euro naar de Movenber Foundation. Wij hebben pas de Ecommercerun erop zitten, dus voor ons is die vijf kilometer een eitje. Wat lastiger gaat worden, is die snor…

Gerelateerde berichten