e-boekhouden

DHL biedt nu ook webshop-software

dhl komt met webshop-softwareDHL stapt in de wereld van webwinkels. Het heeft een pakket inclusief webshop
ontwikkeld waarmee bedrijven, vooral mkb’s, hun eerste stap in de
ecommerce kunnen zetten. DHL regelt alle randzaken van de webwinkel van hosting tot logistieke software, zodat bedrijven zich met hun kerntaken kunnen bezighouden.

"We kunnen onze klanten nu een betaalbare oplossing bieden voor een complete webshop inclusief alle stappen die je met online software normaal gesproken door moet lopen. Wij regelen de webshop van A tot Z, zodat onze klanten zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten – het maken van hun producten – en zich geen zorgen hoeven te maken over zaken als bestellingen, tijdige levering en goed contact met hun klanten”, geeft Arno Spoek, business development manager bij DHL Supply Chain als toelichting op een eerder verzonden persbericht aan.
 
Webshop-pakket DHL
Het pakket omvat een reeks modules voor de webwinkel waaronder mogelijkheden voor software, ontwerp, hosting, opslag, verpakken en verzenden, financiële diensten, ordermanagement, retourmogelijkheden en klantenservice. Onder andere de Juridische uitgeverij Ars Aequi als ook LOOT
(mode-industrie), One Performance (voeding), Beeld Media (Media) en
Ecowasbal (consumentengoederen) maken al gebruik van de webshop-oplossing van DHL, die trots noemt dat er al meer dan acht bedrijven gebruik van maken. 

In een brochure (pdf) somt DHL de voordelen van het pakket nog eens op waarbij het aspect ‘alles onder een dak’ als grootste USP gezien wordt. Wij zijn vooral benieuwd welke software DHL dan met elkaar koppelt. De eerder genoemde webwinkel lijkt gemaakt op basis van .asp en biedt helaas maar weinig mogelijkheden maar dit kan natuurlijk ook een keuze van die ondernemer zelf zijn geweest.

Helaas kon niemand bij DHL ons dit vertellen. Telefonisch lijken de ecommerce-medewerkers nog niet op de hoogte van het totaalpakket dat nu aangeboden wordt. Gezien het huidige aantal klanten, en de telefonische reacties zal het dus nog niet storm lopen bij DHL maar mocht je toch al interesse hebben dan kun je je hier aanmelden voor de nieuwe webshop-oplossing van DHL.

In navolging van PostNL
DHL is niet de eerste speler in de logistieke sector die zich bezighoudt met het aanbieden van webwinkel-software. Eerder ging PostNL een samenwerking aan met MijnWinkel, om zo online ondernemers aan zich te kunnen binden. Deze samenwerking zorgt ervoor dat PostNL de software van Mijnwinkel aanbiedt via haar website, maar ook dat eventuele nieuwe diensten van PostNL, zoals het recent gelanceerde Checkout, als eerste met deze software worden gekoppeld. Het is momenteel niet bekend of DHL soortgelijke ambities kent.

Gerelateerde berichten