Deze producten worden de verkooptrends in 2016

Deze producten worden de verkooptrends in 2016

Ledverlichting, superzand en drones hebben het afgelopen jaar weer voor compleet nieuwe succesverhalen in ecommerce gezorgd. Welke producten kunnen komend jaar de nieuwste bestsellers worden? Wij pakten onze glazen bol erbij en kwamen alvast op een aardig rijtje van producten die volgens ons best voor nieuwe spelers en kassuccessen kunnen zorgen!

Het is natuurlijk goed om er snel bij te zijn als er een nieuwe trend ontstaat, maar aan de andere kant is het grootste zakelijke succes te behalen als een product ook echt al is doorgebroken bij het grote publiek en er dus duizenden per dag van kunnen worden verkocht. Welke producten zijn momenteel al bekend genoeg, maar kunnen toch zorgen voor nieuwe succesvolle starters?

Huishoudelijke artikelen in abonnementsvorm
Het had van ons ook de trend van 2015 of 2014 mogen zijn, maar tot nu toe kwam het nog niet echt van de grond. Truus.nl was een mooie poging maar dat kan natuurlijk nog veel beter. Naar ons idee is het niet óf, maar meer wannéér de eerste goede abonnementsdienst in huishoudelijke artikelen – zoals vuilniszakken, vaatwastabletten, tandpasta en wc-papier – de markt verovert.

Wearables
De smartwatch is natuurlijk in 2015 al goed doorgebroken, maar de populariteit ervan zal zeker nog verder stijgen in 2016. Maar daar blijft het vast niet bij. Wat dacht je van een mooie ketting, armband of ring, of zelfs kledingaccessoires die data kunnen delen? Op de redactie vinden we het idee van een ring als wearable wel aardig, die verandert van kleur als je telefoon gaat, of als je net dat ene berichtje krijgt waar je al de hele dag op wacht. Op die manier hoef je niet de hele tijd op je telefoon te kijken. Ook op kleding zijn er leuke details denkbaar. 2016 zal ongetwijfeld meer van dit soort zaken laten zien.


Een bedrijf werkt aan schoenen die je met je mobiel van kleur kunt laten veranderen!

Belgische voetbalshirts
Elk internationaal voetbaltoernooi zorgt voor een enorme gekte in ons land maar helaas zijn we er komend jaar niet bij. Veel fans zullen dan ook voor een keertje dit toernooi overslaan, maar lang niet iedereen denkt er natuurlijk zo over. Dan kun je natuurlijk een shirt van Oranje, die Mannschaft of een ander land aantrekken maar wij verwachten dat vooral Belgische voetbalshirts dit jaar wel eens extra vaak over de digitale toonbank kunnen gaan. De Rode Duivels zijn al langer populair onder Nederlandse voetbalfans en het recente succes (België staat momenteel op 1 van de FIFA-ranglijst) draagt daar zeker aan bij!

Groene thee
Groene thee koop je in elke supermarkt. Dat klinkt dus niet erg bijzonder, maar dat kan het wel zijn! Thuis drink je ook allang geen Senseo meer, maar heb je ook een duur espressoapparaat. En het simpele kopje thee in een lunchroom is ook al aangepast naar een thee met verse muntblaadjes of gember, toch? Dus dat mag best wat kosten! Met name het uit Japans overgewaaide Matcha-poeder wordt momenteel gezien als een mooi luxe groene thee maar als jij de specialist bent op dit terrein kun je nog wel meer van dit soort producten vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van hennepthee?

Virtual reality-brillen
Virtual reality is al een tijdje enorm hot, maar waren in het verleden wel vaak dure producten. De technologie heeft zich in razend tempo ontwikkeld en de definitieve doorbraak zou wel eens in 2016 kunnen gaan plaatsvinden. De Oculus Rift gaat naar verwachting morgen in de voorverkoop en de verwachtingen hiervan zijn hoog! Nu is dit waarschijnlijk de meest populaire bril, maar Google kwam in 2014 al met de cardboard. Een kartonnen bril die je zelf in elkaar kunt zetten en werkt met je smartphone. Als de Oculus Rift een kaskraker wordt is de kans groot dat ook alternatieven van deze virtual reality-brillen dé trends van 2016 kunnen worden!

Kleuren voor volwassenen
Een beetje schilderen op nummer maar dan voor volwassenen. We zijn het op de redactie er niet helemaal over eens, want de één denkt dat de trend sinds begin vorig jaar alweer op zijn retour is terwijl de ander er nog niet eens over gehoord had. Maar zelfs als je hier eigenlijk te laat op instapt zijn er online met doe-het-zelf-pakketjes best leuke dingen te bedenken en de trend past niet echt bij de grote webwinkels, dus als je deze niche weet te veroveren kun je daar zeker een mooi trouw klantenbestand mee opbouwen.

Adult-Colouring-Book-Trending-Product
Volgens Google is het therapeutisch tekenen voor volwassenen nog sterk in opkomst…

Dit zijn enkele zaken die wij verwachten meer tegen te komen dit jaar. Wat worden volgens jou de trends van 2016? We zijn benieuwd!

Gerelateerde berichten