menu
lightspeed ecommerce

Deze ecommerce-events wil je niet missen

De zomer loopt bijna ten einde. Voor ecommerceland betekent dit het startsein van flink wat events, die onder andere gaan over de laatste trends, logistiek en internationaal ondernemen. Webwinkel Weblog struint regelmatig ecommerce gerelateerde beurzen en evenementen af en selecteerde de leukste voor je.

Cross Border Ecommerce Event
Voor Webwinkelweblog wordt de zomer traditiegetrouw afgesloten tijdens het Cross Border Ecommerce Event op woensdag 9 september. Het event, de naam zegt het al, richt zich op retailers en ecommercebedrijven die ook buiten de landsgrenzen willen verkopen. Door middel van verschillende seminars, rondetafelgesprekken en keynotes word je geïnformeerd over het wel en wee van ondernemen in het buitenland. Ter afsluiting is er een fijne barbecue, waar wij nu al naar uitkijken.

Logistieke Webshop van het Jaar
De verkiezing ‘Logistieke Webshop van het Jaar’ is in 2011 in het leven geroepen om de webshops die excelleren op logistiek gebied eens in de schijnwerpers te zetten. De drie finalisten van dit jaar zijn Loavies, Topvitamins en AH. Wij zijn op dinsdag 15 september van de partij om te zien wie deze award mee naar huis mag nemen. Naast de uitreiking zijn er keynote-presentaties van GFK en Guido Thys, presentaties met interessante casestudies en een informatiemarkt.

Shopping Today
Ook de jaarlijkse ecommerce-update van Shopping Today, dat in het verleden door het leven ging als de Thuiswinkel Update, willen we niet missen. Volgens de organisatie van het netwerkcongres kunnen we donderdag 24 september keynotes, interactieve round tables, kennissessies en praktische cases van collega-retailers verwachten. Wij zijn vooral benieuwd naar het verhaal van Anna Meilink, eigenaresse van Loavies en één van de genomineerden voor de Logistieke Webshop van het Jaar-verkiezing. In nog geen twee jaar groeide haar shop uit tot een webshop die actief is in Nederland, België en Duitsland. Tijdens het event vertelt ze over marketing via social media en deelt ze geheimen over het succes van haar site. Ook zijn we geïnteresseerd in de laatste nieuwtjes van Thuiswinkel zelf. Waar gaat het naartoe met de ecommerce? En kunnen we al stellen dat we de crisis achter ons hebben gelaten?

eFulfillment
Het Emerce eFulfillment event heeft inmiddels ook onze interesse gewekt. Het evenement, dat volgens de organisatie hét event over fulfillment voor de ecommercebranche is, vindt plaats op dinsdag 13 oktober en biedt cases van aansprekende brands en retailers. Er wordt onder meer ingegaan op warehousing, distributiemanagement, verpakkingen en voorraadbeheer in binnen- en buitenland. Wij zijn er dit jaar voor het eerst en zijn erg benieuwd of de beloften worden waargemaakt.

Exact Live
Het event van Exact Live willen we absoluut niet missen. Zeker nu Exact zich steeds meer focust op ecommerce zijn onze verwachtingen hooggespannen. Bij Exact Live 2015 draait alles om the next big thing. En met grote namen als Humberto Tan en Jacqueline Smit, diverse workshops en trainingen belooft het 14 oktober een boeiend evenement te worden. Ook op het Exact meets Magento-event, dat op 17 september plaatsvindt op het hoofdkantoor in Delft, heb je een grote kans om ons tegen te komen. Want hoewel boekhouding, voorraadbeheer en andere financiële cijfers niet de meest besproken onderwerpen zijn binnen de ecommerce, zijn het wel zaken die ertoe doen.

Ecommercerun
Last, but definitely not least, ons eigen event: de jaarlijkse Ecommercerun. Zondag 18 oktober is het zover en zetten wij in Utrecht ons beste beentje voor. En dit doen we uiteraard niet alleen. Uit de tientallen inschrijvingen blijkt wel dat het event leeft. Al zou het feit dat Mark Tuitert de warming-up verzorgt er ook iets mee te maken kunnen hebben. Zien we jou ook als deelnemer of als toeschouwer tijdens het leukste netwerkevent van de Nederlandse ecommercebranche?

Bekijk ook onze evenementenkalender als je andere ecommerce-events wilt bezoeken!

Tags

Reacties