Delhaize opent lokale hubs voor ecommerce

Delhaize opent lokale hubs voor ecommerce

Delhaize gaat lokale hubs openen in de buurt van grote steden, om zo in te spelen op de toenemende populariteit van ecommerce. De eerste is geopend in Drogenbos, een gemeente rond Brussel. Klanten van de supermarkt in deze regio kunnen vanaf vandaag hun boodschappen thuis laten leveren tussen 7 uur ’s morgens en 9 uur ’s avonds.

Alle ecommerce-bestellingen bij Delhaize worden in het distributiecentrum in de Antwerpse plaats Puurs voorbereid. Maar omdat Delhaize ruimere leveringsuren wil aanbieden, gaat de supermarktketen lokale en kleinere herverdeelcentra openen verspreid over het land. Van daaruit worden bestellingen via kleine bestelwagens naar de klant gebracht.

Nog twee of drie andere hubs

Naast de ecommerce-hub in Drogenbos, is Delhaize van plan om nog twee of drie andere hubs te openen rondom de grote steden. Waar en wanneer precies deze verdeelcentra komen, is iets wat Delhaize op dit moment niet meedeelt.

Volgens woordvoerder Roel Dekelver kunnen de lokale hubs gezien worden als een investering in de toekomst. “We anticiperen op een nog grotere groei van de ecommerce. Door daar zelf op in te spelen, kunnen we meer mogelijkheden aanbieden, waardoor meer mensen online gaan winkelen en we grotere volumes verkopen.”

Boodschappen thuis afleveren

Klanten van Delhaize kunnen er nu voor kiezen om hun bestelling op te halen in de winkel of om het thuis te laten bezorgen. Vier op de tien online klanten kiest voor die laatste optie. In ons land levert Carrefour ook aan huis, terwijl Colruyt thuislevering serieus in overweging neemt.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten