Dealer4Dealer verwerkt duizendste registratie via xCore

Dealer4Dealer verwerkt duizendste registratie via xCore

Eind 2016 lanceerde Dealer4Dealer de xCore; een compleet nieuw platform waarbij de klant zelf koppelingen kan maken tussen Exact en andere systemen. Nog geen anderhalf jaar later staat de teller op ruim duizend registraties. “We staan aan het begin van een exponentiële groei”, aldus commercieel directeur René Albertema.

Waar het team van Dealer4Dealer tijdens de begindagen in 2010 nog moest uitleggen wat de toegevoegde waarde is van een koppeling, is het volgens René nu meer de vraag wélke koppeling een bedrijf nodig heeft. Ondanks dat de interesse voor het product de afgelopen jaren enorm is toegenomen, ging de lancering van de xCore gepaard met de nodige spanning. “Wij vonden het concept baanbrekend, maar dit betekent nog niet dat de markt er klaar voor is.”

‘We groeien exponentieel’

Hoewel het gedurfd was, slaat het aan. “Gisteren hebben we elf nieuwe registraties verwerkt”, zegt René, die tijdens de Webwinkel Vakdagen begin dit jaar vertelde net de grens van 750 koppelingen te zijn gepasseerd. “We groeien de laatste tijd exponentieel. Niet zo lang geleden was het ons streven om wekelijks tussen de tien en vijftien koppelingen te faciliteren, inmiddels is het geen uitzondering meer wanneer we dit op een dag doen.”

Ook de nieuwe module voor het afletteren, die in samenwerking met Mollie eerder deze maand werd gelanceerd, mag rekenen op de nodige belangstelling. De software zorgt ervoor dat administratieve mutaties nog makkelijker kunnen worden verwerkt. De voorganger van de 2.0-module is uitgerold bij meer dan vijfhonderd webshops en van de Aflettermodule 2.0 verwacht René zelfs nog meer. “Het is een grote stap voorwaarts. Bij de oude module moest je zelf de PSP-bestanden down- en uploaden, terwijl bij deze versie het gehele afletterproces wordt geautomatiseerd.”

‘Hét koppelplatform van het land’

Momenteel kunnen alleen Mollie-klanten gebruikmaken van de Aflettermodule 2.0, maar op termijn zullen andere grote payment service providers worden toegevoegd. “We willen hét koppelplatform van Nederland zijn en daarvoor heb je simpelweg volume nodig.” Hierbij bedoelt René overigens niet dat elk platform dat kan koppelen met Exact wordt opgenomen binnen de xCore. “We beperken ons tot de marktleiders, omdat we met hen de meeste raakvlakken hebben en maximale ondersteuning willen bieden. Voor de Magento-koppeling hebben we bijvoorbeeld al 20 standaard add-ons.”

Vorig jaar breidde Dealer4Dealer haar dienstenpallet al uit door naast de connectie tussen Magento en Exact, ook een koppeling met Lightspeed aan te bieden. En vanaf het einde van dit kwartaal kunnen ook WooCommerce-gebruikers bij het bedrijf terecht. Daarnaast werkt Dealer4Dealer aan koppelingen met verschillende fulfilmentpartijen.

“Webwinkeliers hebben steeds vaker te maken met ingewikkelde bedrijfsprocessen, bijvoorbeeld omdat ze extra verkoopkanalen openen of in zee gaan met een fulfilmentpartij”, zegt René. De vraag naar een totaaloplossing neemt hierdoor toe, wat erg gunstig is voor het Groningse koppelbedrijf. “We proberen het jaar af te sluiten met minimaal tweeduizend registraties. Het is ambitieus, maar niet onmogelijk.”

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten