Dealer4Dealer lanceert xCore op Exact-event

Dealer4Dealer lanceert xCore op Exact-event

Gisteren vond voor de zevende keer het door Dealer4Dealer georganiseerde ecommerce-event Exact Meets Ecommerce plaats op het hoofdkantoor van Exact. Dit keer in het teken van serious business en met sprekers als Mark Appel van Exact Online, Tom Coronel van Create2Fit en Sybrand Brouwer van INDI was daar niets van gelogen.

Dealer4Dealer organiseert al voor het zevende keer op rij een ecommerce-event bij Exact. Door de gastheren is deze dag altijd sterk gericht op de achterkant van de webshop, wat het een geweldig niche-event voor de ecommerce maakt. Voorheen was dit Exact Meets Magento, maar dit jaar was het voor het eerst wat breder getrokken, naar simpelweg Exact Meets Ecommerce. Hierdoor was er ook ruimte voor andere partijen. Zo had Intershop met de klantcase van INDI een belangrijke rol en kwamen namen als Lightspeed of Woocommerce ook veelvuldig langs. Verder is het aantal parallelsessies een klein beetje verlaagd, wat ervoor zorgde dat je het gevoel had ook echt alle interessante zaken te hebben kunnen volgen. De wat langere tijd per presentatie kwam daarbij ook de interactie ten goede.

Exact wil ondernemer helpen met kennis, klanten en kapitaal

Direct bij de start lichtte Mark Appel een tipje van de sluier op van wat we op het evenement Exact Live kunnen verwachten. Het bedrijf staat bekend als aanbieder van financiële software, maar wil zich breder in de wereld van de ondernemer verdiepen. Het ziet nog kansen in het ondersteunen van ondernemers die op zoek zijn naar meer kapitaal, kennis en/of klanten. Op Exact Live zal daar een eerste nieuwe dienst voor worden gepresenteerd.

Hoe schaalbaar is jouw webwinkel eigenlijk en hoe zou die reageren als je assortiment, pageviews, of bestellingen zouden vertienvoudigen? Gisteren toonde INDI hoe zij het traject richting een eigen webwinkel hebben beleefd en wat hun stappen en gemaakte fouten daarin zijn geweest. Met 450.000 artikelen en de ambitie om daarin snel de magische grens van één miljoen te doorbreken, is het een duidelijk voorbeeld waarom voor de grotere jongens juist deze case interessant kan zijn om te volgen.

Create2Fit-eigenaar Tom Coronel wist de zaal te boeien met zijn ecommerce-ervaringen, van het succes van het opbouwen en verkopen van zijn ecommerce-imperium, tot het uiteindelijk weer terugkopen nadat hij had vernomen dat de nieuwe eigenaar het anders had geliquideerd. Tom is ervan overtuigd dat een focus op Youtube zijn bedrijf weer tot de top kan laten behoren. Verder waren de parallelsessies zeker boeiend: met Active Ants, waarin Jeroen Dekker vertelde over robots in de ecommercelogistiek, met Alex van Ginneken die vertelde over verbeterpunten in de ecommerce en uiteraard kwam ook Magento 2 weer even langs.

Dealer4Dealer lanceert xCore

Dealer4Dealer nam van de gelegenheid gebruik door op Exact meets Ecommerce haar eigen nieuwe platform te lanceren. xCore is de naam van een nieuw verzamelplatform voor webwinkelkoppelingen. Koppel jij Exact aan Lightspeed of Magento aan Afosto en maak je daarbij gebruik van een koppeling van Dealer4Dealer? Goede kans dat ze je de komende maanden benaderen om te vragen of je wilt overstappen op het nieuwe platform.

De tussenschakel klinkt als een extra stap, maar volgens Dealer4Dealer is het wel zo praktisch om alle koppelingen te gaan bundelen in één nieuw verzamelplatform zodat de basis van alle koppelingen voor alle webwinkels gelijk wordt. Verandert Exact Online iets aan zijn API? Met xCore hoeven dan niet alle honderden Exact Online-koppelingen te worden geüpdatet maar kan via xCore dit voor alle webwinkels in één keer gebeuren.

Niet elke webwinkel maakt van dezelfde data gebruik, dus maatwerk blijft mogelijk. Dit wordt dan bovenop de xCore-koppeling geschreven. Op het event werd gelijk de koppeling tussen Magento 2 en Exact Online en Afosto getoond. Uit vragen van het publiek blijkt dat het platform nog wel in de kinderschoenen staat. Momenteel zijn er zo’n 7 webwinkels live op het nieuwe platform, xCore zal de komende maanden verder worden uitgerold.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten