menu
lightspeed ecommerce

De Webwinkel Vakdagen 2013

webwinkel vakdagenJawel, over twee weken is het weer zo ver. Op 23 en 24 januari worden de Webwinkel Vakdagen alweer voor de zevende keer gehouden. De nieuwste stands, beste sprekers en laatste ontwikkelingen in twee dagen in het centrum van het land. Als je niet het hele jaar achter de feiten aan wilt lopen, mag je deze happening dus echt niet missen!

Met de vele blogs en samenvattingen online kom je aardig ver, maar het is natuurlijk nooit verkeerd om de verschillende internetondernemers eens per jaar in het echt te kunnen aanschouwen.  De Webwinkel Vakdagen zijn hiervoor de ideale gelegenheid en alhoewel de entreeprijs (gratis!) helpt is dat zeker niet de enige reden. De Webwinkel Vakdagen is uitgegroeid tot het meest toonaangevende event van de branche. Er staan ruim 250 ecommerce-bedrijven, meer dan honderd lezingen en workshops en met naar verwachting dit jaar meer dan elfduizend bezoekers, wordt het waarschijnlijk ook dit jaar wel weer een hoogtepunt.

Het heeft ook zijn minpunten. Met zoveel sprekers is het onmogelijk om alles te zien. De beursvloer moet goed voor worden betaald door sommige standhouders, dus hier en daar kom je er bijna niet veilig meer voorbij, en een hele dag bomvol ontwikkelingen, jargon en vrijwel alle spelers uit de markt is soms too much. Vooraf keuzes maken dus.

Webwinkeliers aan het woord
Wij houden vooral van inspiratie van webwinkeliers zelf, dus we gaan zeker even langs bij de presentaties van Wouter Hol van Kabeltje.com (woensdag 12:00 – 12:30 uur keynote A), Patrick Kerssemakers van Fonq.nl en Tom Coronel van Plasma-Discounter (14:00 – 15.30 uur keynote B). We hebben alle drie al eens eerder op een podium zien staan, dus we durven deze heren gemakkelijk aan te bevelen.

Wat veranderd is aan de programma-pagina, is dat het niveau van de verschillende presentaties dit jaar niet meer terug te zien is. Terwijl die info dit jaar misschien belangrijker dan ooit is. Want bij een beurs waar je voor het zoveelste jaar naar toe gaat, zit je misschien niet meer te wachten op die presentatie van de KVK of Belastingdienst, maar wil je graag wat dieper op de inhoud ingaan.

Presentaties met inhoud
Even zoeken dus! ISM eCompany heeft verschillende presentaties waarvan we wel wat inhoud verwachten. Direct na de presentatie van Wouter in keynote A, is woensdag tussen 12:45 en 13:45 uur de presentatie ‘Verleiden, verleiden en kopen’. Praktische tips om je omzet te verhogen, in de marketing-arena, die wordt gegeven door Guido Jansen en Jurjen Jongejan. Verder zijn de trends en ontwikkelingen in zoekmachinemarketing voor online retailers, meestal wel het bezoeken waard. Zoals gewoonlijk gegeven door Wolter Tjeenk Willink, van Traffic-Builders, dit jaar in de keynote-zaal op woensdag om 13.15 uur. Dat wordt dus nog even kiezen!

Natuurlijk gaan we ook weer even kijken op de beursvloer. Dit jaar bezoeken we zeker Sveawebpay en Shoppagina, die voor het eerst ook met een stand aanwezig zijn. Die laatste is het bezoeken overigens ook al waard, vanwege een leuk boekje dat ze weggeven. Die staat boordevol informatie over hoe je een webwinkel begint en is normaal exclusief voor (nieuwe) klanten maar wordt op de beurs gratis weggegeven.

En praten we ook graag eens bij met eventuele lezers van ons blog. Er is altijd voldoende gelegenheid om ergens een kop koffie te drinken. Ben je op de beurs en lijkt het je leuk om even af te spreken? Neem dan even contact met ons op!

Tags

Reacties