menu

De top tien webwinkels van Europa

De top 10 webwinkels van EuropaEerder bleek uit berichten al dat Amazon ook in Europa de markt domineert. Wat zijn eigenlijk de andere grote spelers in Europa? Internetretailer zocht het uit. De top tien webwinkels zijn goed voor ongeveer een kwart van de totale verkoop.

De top tien webwinkels van Europa:

  1. Amazon 9,36 miljard
  2. Otto Groep 3,83 miljard
  3. Tesco 3,15 miljard
  4. Staples Inc 2,83 miljard
  5. PPR SA 2,3 miljard
  6. Home Retail Groep 1,41 miljard
  7. 3 Suisses 1,18 miljard
  8. CDiscount.com 1,18 miljard
  9. Neckermann Groep 1,10 miljard
  10. Dixons 1,09 miljard

Bovenstaande bedragen zijn de jaaromzetten van de ecommerce bedrijven binnen Europa van 2010 en gerekend in Euro’s. Helemaal waterdicht is het niet. De bedragen van Tesco, Staples, Home Retail Groep, 3 Suisses, CDdiscount, Neckermann en Dixons zijn allemaal geschat. Maar met omzetten zoals deze zijn bedrijven verplicht om veel publiekelijk te publiceren dus de kans is groot dat Internetretailer behoorlijk in de buurt zal zitten.

Nederlandse ecommerce?
Opvallend is hoeveel van de grotere Europese webwinkels amper in Nederland actief zijn. Gezien het succes van Albert.nl zou je ook een Tesco hier verwachten en vooral van Amazon is het eigenlijk verbazingwekkend dat deze nog geen puur Nederlandse webwinkel gelanceerd heeft. Namen als Neckermann en Dixons staan ook in “onze eigen Twinkle 100” maar zijn in deze top tien wel de laatste twee spelers.

Omzet ter vergelijking
Hoeveel is dat nou? Die miljard? Even ter vergelijking: Bol.com domineert samen met Wehkamp, de Nederlandse markt en laat elk jaar fantastische groeicijfers zien. Even vergelijken dus. In 2010 had Bol.com een omzet van 318 miljoen euro. Ongeveer een derde van de omzet van de nummer tien in bovenstaande lijst.

In Europa is Bol.com dus zeker niet een van de grootsten. Een van de minsten is het echter ook niet want het richt zich nog steeds voor een groot gedeelte op de Nederlandse markt. Groeikansen genoeg dus voor dit concern. Daarnaast heeft de lokale markt allerlei voordelen voor de webwinkel. Kans is groot dat Bol.com een betere winstmarge kent dan veel van de grote webwinkels in de lijst van het onderzoeksbureau.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch