Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

De robots die bestellingen verwerken

De robots die bestellingen verwerkenEen bestelling die online is gedaan is een webwinkel moet eerst een heel proces afgaan voordat diezelfde bestelling bij de consument thuis wordt geleverd. Het moet verwerkt worden, verpakt en verzonden. Nu kan dat soms wat lang duren, maar niet bij Quiet Logistics, waar het hele proces maar een kwartier duurt, dankzij… robots!

Quiet Logistics is een fulfilmentbedrijf dat gevestigd is in Massachusetts. Het klantenbestand bestaat volgens NBC onder andere uit de Zara, Gilt en Bonobos. Sinds de oprichting begin 2009 is het bedrijf met factor tien gegroeid. Logisch ook, want het voorziet in een behoefte waar steeds meer bedrijven voor warmlopen: het automatiseren van bestellingen verwerken.

En dankzij trouwe ‘werknemers’ als SirLancelBot, BotTheFarm en BotterUp kunnen de eerder genoemde webwinkels nu veel sneller leveren aan de consument. Deze robots zijn niet de enige werknemers, ze werken samen met menselijke collega’s op de werkvloer. De robots doen vooral het zwaardere tilwerk. En dat ze een succes zijn, blijkt wel uit het feit dat Quiet Logistics ooit begon met 10 Kiva Systems-robots en er nu al 75 heeft, die ieder zo’n twintig uur per dag werken, naast de tweehonderd menselijke werknemers.

Amazon stapt in wereld van robots
Quiet Logistics gaat overigens geduchte concurrentie krijgen, want de webwinkelgigant Amazon heeft in maart dit jaar aangekondigd Kiva Systems, het bedrijf achter de robots, voor 775 miljoen dollar over te kopen. Hiermee kan Amazon uiteindelijk nog sneller gaan leveren aan consumenten, nog meer webwinkeliers naar hun handelaarsplatform lokken en zo nóg groter en winstgevender worden.

NBC News heeft een video gemaakt bij het artikel, maar in het filmpje hieronder is ook goed te zien hoe de robots precies te werk gaan:

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch