menu

De mobile shopping top 10

Paypal heeft gisteren tijdens de Thuiswinkel Update 2011 de Mobile Winkel Top 10 bekendgemaakt. Logisch, want m-commerce begint in ons land steeds serieuzere vormen aan te nemen. Groupon eindigde in de lijst op de eerste plek, iBood en Pathé volgen op nummer twee en drie.

Twee jaar geleden schreven we al over hoe je je webwinkel mobiel kan maken. Geen overbodige luxe, want met de komst van tablets en smartphones willen steeds meer klanten hun aankopen ‘on the go’ kunnen doen. PayPal en Ebay speelden hier vorig jaar al op in door met een nieuw betaalsysteem voor smartphone-gebruikers te komen en een nieuwe, zeer uitgebreide mobiele website.

M-commerce populair
In Amerika gaat men ervan uit dat de mobiele retailbestedingen volgend jaar op 10 miljard dollar uitkomen. Met technieken als NFC wordt er ook in de rest van de wereld veel verwacht van de m-commerce en het mobiel betalen. Zo ook in ons land. PayPal stelde de top tien samen, om zo in kaart te brengen wie er voorlopen op het gebied van mobiel betalen. De deelnemende webwinkels werden beoordeeld op drie punten: mobiele omzet, aantal mobiele transacties en algemene indruk van de mobiele propositie.

Mobile shopping top 10
De top 10 ziet er uiteindelijk als volgt uit:
1. Groupon
2. iBood
3. Pathé
4. Marktplaats
5. Vente-exclusive.com
6. Nimbuzz
7. Greetz
8. Fleurop
9. ShopVIP
10. Omoda

“PayPal ondersteunt Nederlandse webwinkels door als eerste volwaardige betaaloplossingen voor apps, tablets en mobiele websites aan te bieden. In Nederland zijn er nu al ruim negenhonderd webwinkels die hier gebruik van maken. Met PayPal’s Mobile shopping top 10 maken we inzichtelijk wat in onze ogen de tien beste mobiele webwinkels van Nederland zijn", aldus Eelco van Wijk, algemeen directeur bij PayPal Nederland.

Heeft jouw webwinkel al een mobiel versie en zo ja, hoeveel procent van de transacties gaan via die site? En steek je veel tijd en moeite in je mobiele propositie of is dat nog een ondergeschoven kindje?

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch