menu
lightspeed ecommerce

De kracht van Meet Magento

De kracht van Meet Magento

Magento wordt niet alleen geroemd om haar webwinkelsoftware, maar ook om haar levendige en betrokken community. Dat uit zich in de talloze Magento-evenementen die er wereldwijd worden gehouden. Zo vinden alleen al volgende maand onder meer Meet Magento-events plaats in Italië, Zweden, Oekraïne en Tsjechië.

De reeks van Meet Magento-events is zelfs zo groot geworden dat deze activiteiten vorig jaar gebundeld werden onder de naam Meet Magento Association. Deze onafhankelijke non-profitorganisatie organiseert events in dertig verschillende landen, zorgt voor de gelokaliseerde Magento Editions en geeft ondersteuning aan webwinkeliers.

Start had Nederlands tintje…
In 2009 startte onder andere Guido Jansen van Dutchento met het eerste Meet Magento-event. Een evenement dat anders is dan de meeste andere, omdat er geen commercieel bedrijf achter zit. Het evenement is duidelijk van en voor Magento-enthousiastelingen en die vibe breidt zich nu uit over de wereld. Er worden door franchisers evenementen georganiseerd in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië.

Meet Magento World

Het eerstvolgende Meet Magento-event is op 3 en 4 maart in Milaan. Hier zullen meer dan 450 aanwezigen luisteren naar een dertigtal sprekers. En die zijn niet allemaal Italiaans! Zo heeft mcommerce-platform JMango360 bekendgemaakt dat hun CCO Eelco van Wijk zal spreken op de tweede dag. Hij gaat een praatje houden over de ‘app-economie, het volgende keerpunt in online retail’.

12/13 mei: Meet Magento Nederland
En voor wie niet ver wil reizen, maar toch met eigen ogen wil zien hoe levendig de Magento-community is, wordt op 12 en 13 mei voor de achtste keer Meet Magento Nederland georganiseerd. In de Jaarbeurs in Utrecht worden Magento-cases uitgelicht, wordt er informatie gegeven over Magento Enterprise en zijn er diverse ronde-tafelsessies. De eerste dag is met name interessant voor ecommerce-partijen die nog géén Magento gebruiken.

Meet Magento Nederland en andere ecommerce-events vind je ons op hernieuwde evenementenpagina.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch