menu

De ideale iPad-webwinkel? Check het via Shoppad

De ideale iPad-webwinkel? Check het via ShoppadDat we anders shoppen in een stenen winkel dan in een webwinkel is duidelijk, maar soortgelijke verschillen zijn er natuurlijk ook tussen de computer op het werk en die tablet thuis op de bank. Shoppad toont hoe de ideale webwinkel er op de iPad uit zou kunnen zien, al is aanschaf van deze webwinkelsoftware waarschijnlijk voor nu nog even geen goed idee. 

Terwijl trendvolgers het alleen nog maar hebben over omnichannel zijn er nog altijd bedrijfjes die zich juist richten op dat ene specifieke kanaal. Ze zoeken een niche en gaan er vervolgens zo diep op in dat er soms best hele leuke dingen uitkomen. Shoppad is zo’n bedrijf. In vijf minuten kan een webwinkelier er een complete tablet-webshop mee ontwikkelen en dat ziet er op het eerste gezicht best goed uit!

Koppeling met Magento en Shopify
Je moet dus wel al die gewone webwinkel hebben, want Shoppad gaat uit van een productfeed van bijvoorbeeld Magento of Shopify en dat is dan ook gelijk een van de grote beperkingen. Want een iPad-geoptimaliseerde webwinkel is natuurlijk ideaal voor juist de eigenaren van stenen winkels die de stap naar online nog niet gemaakt hebben. Maar voor nu is dat, zonder productfeed die momenteel van webwinkelsoftware moet komen, dus nog even geen optie.

Shoppad heeft recent een extra kapitaalinjectie van een half miljoen dollar gekregen voor extra groei en ontwikkeling. Momenteel bieden ze software aan zo’n tienduizend webwinkeliers. Als je een webwinkel hebt en jouw webwinkelsoftware is ook (binnenkort) aangesloten op Shoppad, dan is het echt interessant om te zien hoe ze jouw productfeed omtoveren tot een ideale tablet geoptimaliseerde webwinkel. Het bladeren door producten of swipen tussen productfoto’s is op een tablet toch een andere beleving en Shoppad toont hier duidelijk de verschillen tussen PC en tablet.

Moet je met een webwinkel dan ook gelijk losse software aanschaffen om die tablet-shopper ideaal te kunnen bedienen? Voor nu waarschijnlijk blijft het een keuze die niet elke webwinkelier zal willen maken want Shoppad mag dan een gratis oplossing bieden waarmee je een mooie iPad-ervaring realiseert, qua opties is de software vooral flink gelimiteerd. Een logo kun je nog wel toevoegen, maar mocht je echt de opmaak naar smaak willen aanpassen en de winkel via je eigen domein laten verlopen, dan zit je al snel aan een abonnement met een maandtarief vast variërend tussen de 6 en 19 dollar en dan nog mis je nog enkele basisfuncties. Zo blijf je op dit moment nog afhankelijk van je eigen kassa, die lang niet altijd optimaal op diezelfde iPad werkt. En geld uitgeven om alles te optimaliseren behalve die kassa is geen optie natuurlijk. Maar hoogstwaarschijnlijk wordt daar bij Shoppad al hard aan gewerkt.

Voor nu is het dus vooral interessant om gewoon eens aan je webdesigner of webwinkelsoftware-aanbieder te laten zien. Kunnen zij het ook realiseren?

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch