menu

De Google Related Toolbar

Google RelatedOver Google, de nieuwe producten of software van het bedrijf en alle extensies die het uitbrengt in Google Chrome kun je blijven schrijven. Maar een ervan wil ik hier toch even in de schijnwerpers zetten. De Google Related toolbar toont suggesties en brengt het web, al tijdens het surfen, naar je scherm. Het geeft met filmpjes en kortingscodes hier een echt interactief gevoel aan. Kansen voor webwinkeliers?

Google Related
Deze nieuwe toolbar van Google komt onderaan je scherm te staan en brengt suggesties tijdens het bezoeken van een pagina. Bezoek je een pagina van een restaurant? Dan zal de related toolbar suggesties tonen als Google Maps (met routebeschrijving) sites met referenties, vergelijkbare horecagelegenheden in de buurt etc. Zit je op Bol.com te kijken naar die ene nieuwe film? De Google Related toolbar toont je links naar Youtube filmpjes met previews, recensies van consumenten die deze net gezien hebben of een link naar de Free Record Shop waar hij blijkbaar net iets goedkoper te koop staat.

En vooral dat laatste zal webwinkeliers waarschijnlijk wel interesseren. Webwinkels leggen het in de reguliere zoekresultaten op veel onderwerpen nog steeds af tegen goede krantensites, startpaginas en contentgerichte websites maar met deze nieuwe toolbar kun je, op die contentgerichte paginas, direct in beeld komen komen. In de Google Related toolbar  Op deze manier kun je gratis en voor niets, eigenlijk extreem gerelateerde advertenties tonen.  Want juist op dat soort sites verschijnt Google Related nu nog het vaakst.


Wij zien in ieder geval kansen genoeg! Zeker aan ecommerce mogelijkheden. Veel van de mogelijkheden van Google Related zijn niet nieuw en door middel van advertenties, kliks of surfgedrag natuurlijk zelf prima uit te voeren maar met alle content direct vanaf een pagina zullen vooral de commerciële kansen voor tablet-surfers bijvoorbeeld enorm groot kunnen zijn.

Related toolbar alleen nog Engels
Momenteel werkt de Google Related toolbar alleen als je Google.com gebruikt en alleen bij Engelstalige resultaten. Op veel paginas kan hij nu nog geen gerelateerde resultaten tonen, en verschijnt de toolbar helemaal nog niet, maar bij succes is de kans groot dat uiteindelijk overal wel gerelateerde berichten terugkomen.

Wat zijn jouw verwachtingen van deze nieuwe browser extensie? We horen het graag!

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch