De eerste indruk van het nieuwe Vergelijk.nl

VergelijkVergelijk.nl krijgt begin 2015 een nieuwe website, dat weten we al een poosje. Maar er is meer aan de hand bij de vergelijkingswebsite. Het hele jaar komen er mondjesmaat nieuwtjes over de laatste ontwikkelingen naar buiten. Wij vonden een glimp van wat ons te wachten staat.

Eerder hoorden wij al over de blijmakers, de extra toegewijde klantenservicemedewerkers die sinds deze zomer de helpdesk bemannen. Ook werden nieuwe productcategorieën geïntroduceerd. 2000 stuks om precies te zijn. Daarvan zijn er inmiddels 1250 gevuld, de rest wordt eind december verwacht, zo vertelde Joris Verwater, Chief Happy Customers bij Vergelijk.nl, toen we aan hem vroegen hoe het ervoor stond. Maar er is meer.

Nieuwe pagina’s
In het verleden gebruikte Vergelijk.nl de website www.elcheapo.nl om nieuwe designs uit te testen dus hebben we deze site de laatste weken goed in de gaten gehouden. Met resultaat, want er is iets veranderd. Zijn het de eerste schetsen van de nieuwe Vergelijk.nl-website?
Test Vergelijk.nl nieuw design via ElCheapo?

Een opvallende verandering is het nieuwe filter, waarmee bezoekers hun zoekresultaten kunnen optimaliseren. Ook hoeft er niet meteen doorgeklikt te worden naar een productpagina. Via een quickscreen worden de belangrijkste eigenschappen meteen getoond. Vergelijk.nl helpt op de nieuwe website zelf ook een handje met het maken van de juiste keuze. Duimpjes omhoog, opzij of naar beneden lichten de grote voor- en nadelen van het product uit.

Bennie!
Op de homepage van Elcheapo vinden we ook onze kersverse lievelings-websitemascotte Bennie. Dat Bennie de nieuwe website zou sieren, hadden wij al gelezen op Vergelijk.nl. De uil geeft niet alleen uitleg over de bedrijfsgeschiedenis, hij laat ook in een oogopslag zien hoe de producten door andere bezoekers zijn beoordeeld. Is een review positief? Dat wordt Bennie omringd door confetti. Laat het product volgens de review veel te wensen over? Dan is Bennie sip en kan er zelfs een traantje omlaten.

Naast Bennie, staat de homepage van Elcheapo helaas wel nog vol met stockfoto’s. Jammer, want hiermee mist het nog net dat persoonlijke tintje. Als we voor de zekerheid even navraag doen bij Vergelijk.nl, laat Joris Verwater weten dat we inderdaad op de schetsen van het nieuwe websiteontwerp zijn gestuit, maar dat het nog niet de uiteindelijke pagina’s zijn.

Persoonlijk tintje
Bij Vergelijk.nl wordt nu hard gewerkt aan de laatste puntjes op de ‘i’. “Die zitten hem onder andere in de aankleding”, vertelt Joris waarmee hij niet alleen op de aankleding van de site doelt, want ook de blijmakers staan momenteel even in de pashokjes om de kleding te passen waarmee ze straks in allerlei beeldmateriaal op de site zullen verschijnen. “De stockbeelden zijn vanzelfsprekend tijdelijk. We gaan onze medewerkers mooi op de foto zetten. Zij zullen, samen met Bennie, de bezoekers verwelkomen op de site. Daarnaast brengen we het verhaal van Vergelijk.nl in beeld. Dat is straks op de homepage te zien, denk aan een stijl a la Airbnb.”

Wat we ons bij het Vergelijk-verhaal voor moeten stellen, blijft nog even geheim. We zijn wel benieuwd en zullen de ontwikkelingen op Elcheapo in de gaten houden al laat Joris wel weten dat we daar nog maar een heel klein deel van de aanpassingen van Vergelijk.nl kunnen aanschouwen. “Naast de uiterlijke veranderingen zitten er twee grootse veranderingen aan te komen bij de nieuwe site-lancering van Vergelijk.nl maar die aanpassingen bewaren we nog even tot de officiële lancering,” geeft Joris cryptisch aan. Wanneer de hele boel van Elcheapo naar Vergelijk.nl verhuist en de nieuwe website officieel gelanceerd wordt is niet bekend.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten