menu
lightspeed ecommerce

De 14 Mooiste Webwinkeliers – editie 2016

Het is zomer en dat betekent voor ons maar één ding: 14 mooie webwinkeliers in het zonnetje zetten. Dit jaar is het alweer de zesde editie en gezien het gemak waarmee we veertien top-webwinkeliers konden vinden, is dit nog lang niet de laatste.

Eerdere edities:

Wij zijn deze site mede gestart omdat we altijd meer geïnteresseerd waren in de persoon áchter een webwinkel. In een stenen winkel kom je die persoon (al dan niet vertegenwoordigd door een medewerker) al snel tegen, maar online is het vaak lang zoeken. Dat is ook waarom wij vaak op ecommerce-beurzen en andere gerelateerde evenementen zijn te vinden. Alleen lopen daar voornamelijk mannen in pak van middelbare leeftijd rond… En dat vinden we stiekem toch wel een beetje jammer. Daarom begonnen we in 2011 met het uitlichten van een veertiental vrouwelijke webwinkeliers en dat hebben we elk jaar opnieuw gedaan.

Dit zijn de 14 mooiste webwinkeliers van 2016:


Moïse Trustfull

Moïse Trustfull

Moïse Trustfull is de dochter van presentatrice Quinty en oud-voetballer Orlando. In 2012 begon ze met het maken van gevlochten armbandjes en na leuke reacties hierop te hebben gekregen, maakte ze een Facebook-pagina aan waarop ze armbandjes, oorbellen, ringen en kettingen ging verkopen. In 2013 zette ze het bedrijf By Moise op. In deze, met Mijnwebwinkel gebouwde, online shop vind je niet alleen ingekochte sieraden, maar ook Moïse’s eigen ontwerpen.
Webwinkel: By Moise

Marlou Volkerink

Marlou Volkerink

Marlou Volkerink richtte in 2011 het nu populaire modeplatform Follow Fashion op en kan nog steeds niet geloven dat ze van haar hobby haar werk heeft gemaakt. Ze is niet alleen gek van mode, maar ook van sporten en het was dan ook logisch dat ze ‘fitspiration platform’ Followfitgirls oprichtte.
Webwinkel: Follow Fashion

Maria Gandjapour

Maria Gandjapour

Maria Gandjapour richtte samen met haar man Aramis in 2009 de webwinkel The Little Green Bag op. En vorige maand namen ze het Nederlandse merk Cowboysbag over. Met The Little Green Bag won Maria al een Beslist XL Webshop Award en een FD Gazellen Award. Wint ze met Cowboysbag binnenkort nieuwe prijzen?
Webwinkel: The Little Green Bag

Renée Vervoorn

Renée Vervoorn

Renée Vervoorn Renée Vervoorn werd bekend als vj bij TMF, maar na een roerige tijd in haar leven verdient ze nu haar brood als mede-eigenaresse van Clean Meal. Deze gezonde-gerechtenservice is ontstaan vanuit de behoefte van klanten van haar man die personal trainer is. De maaltijden worden thuis of op het werk bezorgd en bevatten geen e-nummers, conserveringsmiddelen of suikers.
Webwinkel: Clean Meals

Axelle Lens

Axelle Lens

Axelle Lens is een Belgische webwinkelier met een met Nederlandse webwinkelsoftware (MijnWebwinkel) gemaakte online shop. In haar webwinkel, die ‘better basics’ verkoopt, vind je allerlei hippe kleding, schoenen en accessoires. Betalen doe je met PayPal, Bancontact of Sofort en verzending naar Nederland duurt tussen de 2 en 5 werkdagen.
Webwinkel: Lenz

Stephanie Visser

Stephanie Visser

Stephanie Visser is eventmanager bij Only for Men, maar daarnaast houdt ze zich ook zeer actief bezig met hoe vrouwen er mooi uit kunnen zien. Zij is namelijk eigenaresse van 4Seasons Jewelry, waar je voor elk seizoen de geschikte sieraden kunt vinden. Ook verkoopt ze via de site tassen en omslagdoeken.
Webwinkel: 4Seasons Jewelry

Romy de Boer

Romy de Boer

Romy de Boer is de dochter van Frank de Boer, maar lijkt het ondernemerschap vooral van haar moeder, die een eigen woonwinkel heeft, te hebben geërfd. Romy heeft niet alleen een eigen winkel in haar woonplaats Monnickendam, ze verkoopt haar (zelfgemaakte) sieraden en accessoires ook online in een met Luondo gemaakte shop. Daarnaast is ze een nieuwe webwinkel gestart waarin ze veren en frames verkoopt.
Webwinkel: BeadsbyRomys

Annouk Goselink

Annouk Goselink

Annouk Goselink heeft jarenlang gewerkt en gewoond in Dubai, maar woont nu in Antwerpen. Ze droomde al langer van haar eigen kleine winkeltje en toen ze naar België verhuisde, besloot ze die droom werkelijkheid te maken. Ze runt nu dan ook haar eigen Etsy-webwinkel The Doodle Department. In deze online shop vind je haar creatieve kaarten en art-prints.
Webwinkel: The Doodle Department

Mirthe Dorgelo

Mirthe Dorgelo

Mirthe Dorgelo is zelfstandig ondernemer, meubelmaker en webwinkelier. En dat alles voor haar website Houtkoorts.nl, dat al sinds 2005 bestaat. In deze webshop vind je allerlei duurzame meubels en accessoires van hout. Niet zo gek, want Mirthe kreeg de liefde voor hout met de paplepel ingegoten. Haar opa was vioolbouwer en ze kwam daar dan ook graag langs als kind.
Webwinkel: Houtkoorts

Rosanne van Kleef

Rosanne van Kleef

Sinds februari 2015 is Rosanne van Kleef de mede-eigenaresse van Juuty, een lifestyle-merk van tassen en accessoires. Alle producten zijn met de hand gemaakt door specialisten in Bangladesh. Voor elke verkochte tas doneert Juuty een tas met boodschappen voor Bengaalse mensen in nood. In januari had zij samen met minister Ploumen een ontmoeting met niemand minder dan Bill Gates!
Webwinkel: Juuty

Nadira Ramautarsing

Nadira Ramautarsing

Nadira Ramautarsing is samen met Edwin Wulterkens mede-oprichter van het in 2012 in het leven geroepen casual-wear-merk Wulterkens. Ook is ze mede-eigenaresse van Customized Wear, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het ontwerpen en bedrukken van logo’s op kleding. De producten van Wulterkens zijn online te bestellen in een fraaie Magento-shop.
Webwinkel: Wulterkens

Augusta Wind

Augusta Wind

Augusta Wind is een ontwerpster die haar eigen tassen ontwerpt en online verkoopt. Dat is ontstaan nadat ze een mooie, cleane shopper zocht en er alleen één van 500 euro kon vinden. Daarop besloot ze zelf maar met de naaimachine en leer aan de slag te gaan.
Webwinkel: Augusta Wind

Neeltje Bagchus-Langeveld

Neeltje Bagchus-Langeveld

Neeltje richtte in 2011 de webwinkel PartyPakjes op en is samen met haar man eigenaar van de op Texel gerunde webshop. Wat begon met tien damespakjes in een kast werd een magazijn vol dames-, heren- en kinderkostuum en accessoires.
Webwinkel: PartyPakjes

Jenny Duisters

Jenny Duisters

Jenny Duisters is de oprichter en eigenaresse van Leatherlicious, een in 2014 opgerichte webwinkel in leren tassen en accessoiries voor zowel vrouwen als mannen. De webwinkel zit vol met Nederlandse topmerken, zoals Merel by Frederiek, Fred de la Bretoniere en MYOMY.
Webwinkel: Leatherlicious

Eerdere edities:

Mis je een specifieke webwinkelier die in dit lijstje had moeten staan? Dan is de kans groot dat ze in een voorgaande editie was opgenomen. Zie dus ook de eerdere edities. Zo niet, laat het ons dan weten en tip ons voor komend jaar!

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch