menu
lightspeed ecommerce

De 14 Mooiste Webwinkeliers – editie 2015

De 14 Mooiste Webwinkeliers – editie 2015

Ook deze zomer zetten wij de traditie voort. Veertien mooie webwinkeliers worden door ons in het zonnetje gezet. Na vier edities en dus 56 ondernemende beauty’s is het nog steeds geen moeilijke opgave om 14 mooie webwinkeliers te vinden.

We begonnen in 2011 met het in de etalage zetten van 14 vrouwelijke webwinkeliers die er niet alleen leuk uitzien, maar die ook een leuke webwinkel runnen. We begonnen met het initiatief omdat we wel eens de ondernemer achter een webwinkel wilden (laten) zien want bij dit beroep gebeurt er al zoveel digitaal. Maar ook omdat we de vrouwelijke webwinkelier in de schijnwerpers wilden zetten. Want tsja, op ecommerce-evenementen zien we toch vooral de bekende mannen in pak…

Danique Bossers

Danique Bossers
Danique Bossers is de oprichter en directeur van Most Wanted NL. In een interview geeft Danique aan dat Most Wanted in eerste instantie tot stand kwam uit één product. Om wat extra’s te verdienen, verkocht ze samen met Maxime Evers (die volgens haar LinkedIn-profiel tot april 2014 mede-eigenaar was) een t-shirt. Dat begon echter zo goed te lopen dat ze een markt zagen voor meer. Nu hebben ze meer dan 35.000 klanten en 71.000 likes op Facebook. In augustus 2014 werd een stenen winkel geopend, in thuishaven Rotterdam.
Webwinkel: Most Wanted

Nikkie Plessen

Nikkie Plessen
Nikkie Plessen werd bekend bij het grote publiek als actrice in onder andere Onderweg naar Morgen en Kees & Co. Maar deze blonde schone was daarnaast ook model en presentatrice. En nu is ze ook nog eens modeontwerpster. In 2011 lanceerde ze haar modelabel NIKKIE, waarvan de producten online te koop zijn in haar eigen webwinkel. In 2013 kwam ze nog negatief in het nieuws vanwege plagiaat, maar die zaak lijkt haar inmiddels geen windeieren te hebben gelegd. Dat Nikkie het goed doet, blijkt ook wel uit het feit dat Tyra Banks in een ontwerp van haar is gespot.
Webwinkel: Nikkie

Merrel Westhoff

Merrel Westhoff
Merrel Westhoff werd in 2009 benoemd tot Dutch Model of the Year en timmert nu aan de weg als eigenaar van webwinkel Monocrafft, een sieradenlabel dat handgemaakte producten verkoopt. Ze heeft de opleiding tot edelsmid gedaan, omdat ze haar creativiteit ergens in kwijt wilde. Nadat ze begon met het hobbymatig maken van sieraden, kreeg ze zoveel leuke reacties dat ze die besloot te verkopen.
Webwinkel: Monocrafft

Josh Veldhuizen

Josh Veldhuizen
Josh Veldhuizen komt uit een ondernemersfamilie, maar begon haar carrière als model. Zodoende kwam ze in aanraking met toonaangevende modemensen en beroemdheden. Dit inspireerde haar tot het oprichten van modemerk JOSH V, waar ‘affordable luxury’ voorop staat. Het team van JOSH V, dat een 500 m² groot pand betrekt in Amsterdam, bestaat uit meer dan 25 medewerkers en de collecties zijn verkrijgbaar in zes landen, waaronder België, Portugal en Duitsland.
Webwinkel: JOSH V

Frederique van der Wal

Frederique van der Wal
Frederique van der Wal maakte in de jaren negentig furore als internationaal fotomodel. Zo werd ze in 1989 aangenomen door Victoria’s Secret, dat toen nog een klein lingeriemerk was. Later ontwikkelde zij Frederique’s Choice, het eerste bloemenwerk ter wereld. En daaruit is ook haar webwinkel voortgekomen. Het bloemenmerk beslaat nu 140 domeinnamen, zeven eigen webshops en verkoopt in zeven verschillende landen.
Webwinkel: Frederique’s Choice

Annuska Toebast-Wensink

Annuska Toebast-Wensink
Annuska Toebast-Wensink is de oprichter en algemeen directeur van webwinkel nOeser, dat babykleding en accessoires verkoopt. Kenmerkend voor de producten zijn dat de prints gemaakt zijn door Nederlandse ontwerpers en dat er biologisch katoen wordt gebruikt. In een interview liet deze moeder van vier weten dat op strategisch vlak Patrick Kerssemakers van Fonq haar grootste inspiratiebron is en dat wanneer ze met vier bekende mensen mag dineren, ze onder andere Pieter Zwart van Coolblue zou kiezen.
Webwinkel: nOeser

Nina de Bruijn en Elise Gruppen

Nina de Bruijn en Elise Gruppen
Nina de Bruijn en Elise Gruppen zijn de eigenaars en fanatieke bloggers achter Chickslovefood.com en Chickslovehappiness.com. Zoals op de LinkedIn-pagina’s van beide dames valt te lezen, wordt dit merk steeds verder uitgebouwd. Vorig jaar verscheen hun eerste kookboek, waarvan inmiddels meer dan 25.000 exemplaren zijn verkocht en een tweede is in de maak. De webshop is qua inhoud nog wat kaal, maar hopelijk komt daar snel verandering in!
Webwinkel: Chickslovefood

Zimra Geurts

Zimra Geurts
Zima Geurts werd op straat gescout door een modellenbureau en stond in 2011 op de cover van de Nederlandse Playboy. Een jaar later werd ze uitgeroepen tot Playmate van het jaar én Playmate van de wereld. Ze was de sidekick van Giel Beelen in zijn nachtprogramma op 3FM en heeft verslaggeving gedaan voor GeenStijl TV. Via haar eigen webwinkel Byzimra.nl verkoopt de blondine niet alleen haar eigen t-shirtlijn, maar ook een ‘limited editions’-collectie met diverse kledingstukken.
Webwinkel: Byzimra.nl

Natalja Nerden

Natalja Nerden
Natalja Nerden behaalde haar ingenieurstitel en een master in Fiscaal Recht. Maar daar ligt niet haar enige interesse. Zo startte ze een eigen ecommercebedrijf, City Shops, waarmee ze webwinkels in diverse niches opzette, zoals Crosstrainersuperstore.nl en Pantyshoppen.nl. Met die laatste webwinkel won ze in 2015 een Thuiswinkel Award XS in de categorie ‘schoenen’.  In november 2013 startte ze samen met Casper Hoope de website Coinvert.nl, waar mensen snel en gemakkelijk bitcoins kunnen kopen en verkopen.
Website: Fleece-me-up!

Anne en Esther Vedder

Anne en Esther Vedder
In 2013 hadden we al een mooie webwinkeltweeling met Danielle en Maybritt Slof, dit jaar hebben we Anne en Esther Vedder. Die startten de webwinkel Just Franky nadat ze van hun ouders een gouden ketting kregen voor het afronden van hun studie Communicatiewetenschappen. Ze wilden een webwinkel waarin sieraden met een persoonlijke touch werden verkocht, zodat men die kon kopen voor dergelijke gedenkwaardige momenten. Volgens de zussen is Esther het meest creatief en heeft Anne het zakelijke talent. Hopelijk kan deze mooie combinatie ervoor zorgen dat Just Franky nog verder groeit!
Webwinkel: Just Franky

Kirsty Nagel

Kirsty Nagel
De Rotterdamse Kirsty Nagel maakt hand gedrukte katoenen sjaals en verkoopt die online via haar label Urban Nomads. Voor haar afstudeerproject aan de Artemis Academia koos ze als thema ‘dakloze jongeren’ en maakte ze haar eerste sjaals. Deze sjaals zijn nu razendpopulair en diverse BN’ers, zoals Quinty Trustfull, Sylvana Simons en enkele GTST-sterren, zijn er al mee gespot!
Webwinkel: Kirsty Nagel

Aranka van der Voorden

Aranka van der Voorden
Aranka van der Voorden zei in 2013 haar baan op om haar droom te volgen. Ze richtte online community #Fitgirlcode op, waarmee ze nu meer dan 200.000 vrouwen per maand bereikt. Een webshop kon dus niet uitblijven. In de webwinkel die bij de community hoort verkoopt ze tops, sweaters, tassen, tights, bh’s en accessoires.
Webwinkel: #FITGIRLCODE

Eerdere edities:

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch