menu
lightspeed ecommerce

De 14 Mooiste Webwinkeliers – editie 2014

De 14 Mooiste Webwinkeliers - editie 2014De vaste lezers weten dat dit inmiddels een traditie is geworden: elke zomer zetten wij veertien mooie webwinkeliers in het zonnetje. En eerlijk gezegd was het dit jaar helemaal niet zo moeilijk om toffe webwinkeliers met een leuk koppie te vinden, want we kregen veel tips binnen!

Ik wil geen tekst lezen, neem me gelijk naar de 14 mooiste webwinkeliers!

Het begon allemaal in juli 2011. Of eigenlijk eerder, want veertien mooie webwinkeliers vind je natuurlijk niet zomaar. Daar gaat wel wat tijd in zitten. Soms zochten we bewust op vrouwelijke webwinkeliers, terwijl ze de andere keer bij wijze van spreken gewoon kwamen aanwaaien. Maar hoe dan ook, in 2011 begonnen we met de eerste editie. Die werd positief ontvangen en dus werd al snel besloten om het jaar erop nog een keer op zoek te gaan naar de 14 mooiste webwinkeliers. En ook vorig jaar was een succes. Dit was deels te verklaren uit het feit dat onder het bericht meerdere reacties kwamen van lezers die mooie webwinkeliers (of zichzelf) alvast voordroegen voor de editie van dít jaar.

Mannen-editie op komst?
Voor ons begon het gewoon als iets ludieks. Toentertijd werkten er alleen maar mannen op de redactie (er werkt hier nu ook een vrouw, dus stay tuned voor de mannen-editie?), en tsja, dan zie je wel eens iets voorbijkomen. We vonden het wel een leuk idee om daar iets mee te doen. Als ecommerce-blog tel je niet meer mee zonder events, maar wij zijn op dat vlak niet zo van het serieuze en grootse en doen dus eerder iets als de Ecommerce Run of dit, de verkiezing van mooiste webwinkeliers.

Goede tijden, slechte tijden in ecommerce-land
Maar het was voor ons ook leuk om te zien hoe het er aan toe ging met de vrouwen die wij benoemden in onze lijstjes. Zo vonden we het jammer om te moeten lezen dat Sanne Kraaijkamp stopte met haar sieradenwinkel Style by Sanne K. En recent kwamen we erachter dat Cupcake Heaven van Nicoline Vis sinds september vorig jaar ter ziele is gegaan. En Tassentic van Morena van den Wittenboer (uit dezelfde Mooiste Webwinkeliers-editie als Sanne en Nicoline) werd overgenomen, veranderde van naam en heet nu Capricci.

Maar met Uppark, van Sanne Noorman, LaDress van Simone van Trojen en Markita van Astrid van Spronsen, lijkt het bijvoorbeeld alleen maar beter te gaan. Maar er is weer genoeg geluld. Het is tijd voor de 14 mooiste webwinkeliers van 2014 (in willekeurige volgorde):

Anita van Komen

Anita is een vrouw die je niet snel over het hoofd ziet. Niet alleen vanwege haar looks, maar ook door haar lengte; ze is 1.89 meter lang. Als kind al kon ze moeilijk kleding vinden, maar werd ze wel handig in het maken van haar eigen kleren. Eenmaal volwassen, kwam ze op het idee om zelf kleding te gaan ontwerpen en die vervolgens online te verkopen. Longlady.nl werd een feit!

Ellen Kegels

Ellen Kegels is geboren in Antwerpen en al vanaf haar tienerjaren fan van breien en haken. En als je dan ook nog eens een grote beanie-fanaat bent…tsja, dan zijn zelfgemaakte beanies niet ver weg. En die verkoopt Ellen via haar webwinkel LN|Beanies. Al maakt ze de beanies niet allemaal zelf meer, daar had ze eerst de hulp van drie omaatjes uit de buurt voor ingeschakeld, maar intussen maakt ze gebruik van meer dan 180 vrouwen in Peru!

Yolanthe Sneijder-Cabau

Ook dit jaar hebben we weer een BN’er in ons midden. Het is niemand minder dan Yolanthe Sneijder-Cabau, de actrice die bekend werd als soapie uit ONM en nu getrouwd is met voetballer Wesley Sneijder. Vorig jaar mei lanceerde ze in Istanbul haar sieradenlijn en YC Jewels heeft ook z’n eigen webwinkel.

Marleen Basart

Marleen Basart is de eigenaresse van FoodWeLove. Deze website verkoopt een box waarin je iedere maand kennismaakt met bijzondere recepten. De inhoud is iedere keer weer een verrassing, maar het staat in ieder geval vast dat je het elke derde week van de maand in huis krijgt.

Lonneke van den Brink

Lonneke deed ervaring op bij kralenwinkel Beadies en mede daardoor ontstond bij haar het idee om een eigen bedrijfje te starten. Sinds april 2012 is haar webwinkel Melila online.

Sofie Rockland

Sofie Rockland is de vrouw achter het erotische merk 210th. Bij haar webwinkel koop je erotische boxen en sexy bodycare-producten. Aan de binnenkant van elke verpakking van massageolie, bodyscrub en glijmiddel zit een QR-code die je toegang geeft tot drie opdrachten die specifiek voor dat product zijn bedacht. Spannend!

Judith Valentijn

Judith Valentijn is een drukke vrouw. Ze werkt als copywriter, is eigenaar van een tekstbureau, is hoofdredactrice van vrouwenweblog PinkBullets.nl en heeft ondertussen ook nog genoeg tijd om haar webwinkel Sieraden van Lulu te runnen.

Valerie van der Meer & Rosanne Jansen

De Negen Straatjes in Amsterdam zijn een zeer gewild winkelgebied In augustus 2010 kwam Rosanne Jansen op het idee om er een online winkelvariant van te maken. Samen met Valerie van der Meer gingen de dames aan de slag en met de hulp van de winkeliers uit de 9 straatjes ging de website 9straatjesonline.com negen maanden later live.

Gerda IJbema en Margreet Hof

Deze twee jonge dames zijn de eigenaren van MyUniqueStyle.nl, een webwinkel waarin reizen en fashion samen komen. In hun shop vind je allerlei producten uit het buitenland, Van tassen, tot armbanden en van oorbellen en tot slippers.

Sharony Bey

Sharony is de eigenaresse van BabyBey, een webwinkel die zich richt op handgemaakte sieraden en accessoires. De shop is in 2013 gestart met het aanbieden van babyartikelen, maar na een tijdje verdwenen die uit het assortiment en werden er alleen nog maar sieraden en bijbehorende artkelen als zonnebrillen en horloges verkocht.

Mascha Soors

Het was enkele jaren terug dat Mascha Soors online iets miste. Een website waar je fashion-sieraden, zoals oorbellen, kettingen, armbanden en ringen voor een betaalbare prijs kon kopen. En dus startte ze er maar zelf een: Lauzz. Usp is dat ze proberen aan iedere klant te laten blijken hoe blij ze met hen zijn.

Stephanie Franken

Zeven jaar geleden won Stephanie Franken de landelijke modellenwedstrijd Next Beauty Model Contest. Haar droom als psycholoog heeft ze echter nooit opgegeven, aangezien ze Psychologie studeert in Tilburg. En ondertussen runt ze KEK Lifestyle. In deze vrolijke webshop vind je allerlei leuke mode- en woonaccessories.

Dit waren de 14 mooiste van dit jaar. Blader gerust eens door de eerdere edities:

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch