menu
lightspeed ecommerce

De 14 mooiste webwinkeliers – editie 2013

De 14 mooiste webwinkeliers - editie 2013Voor de derde keer organiseren wij op Webwinkel Weblog de Top 14 Mooiste Webwinkeliers. Een ludieke uitverkiezing waarbij we eens kijken naar de vrouwelijke gezichten achter webwinkels. In deze editie kijken we ook terug naar eerdere mooie webwinkeliers en wat er nu van hun online shop terecht is gekomen.

Ik wil geen tekst lezen, neem me gelijk naar de 14 mooiste webwinkeliers!

In juli 2011 begonnen we op ludieke wijze met de 14 mooiste webwinkeliers. Dat werd her en der erg positief ontvangen en dus zijn we er vorig jaar mee doorgegaan. Ook die editie van de 14 mooiste webwinkeliers leverde veel bekijks, positieve reacties en complimentjes op. En dus gaan we dit jaar gewoon verder met het uitlichten van de vrouwen achter een aantal Nederlandse webwinkels! Wat ons opviel in onze zoektocht was dat veel webwinkeliers, of het nou mannen of vrouwen zijn, vaak nog weinig van zichzelf laten zien op de ‘over ons’- en ‘contact’-pagina’s. Als er al iets van persoonlijke informatie staat, dan is het vaak niet meer dan een naam. Zelden kwamen we een foto tegen van de webwinkelier. En dat is jammer, want het belemmerde ons niet alleen in onze zoektocht 😉 maar het kan ook een positieve invloed hebben op de bezoeker, die na het zien van een foto een bepaalde webwinkel(ier) wellicht veel eerder vertrouwt.

De ene webwinkel stopt, de andere komt juist terug
Hoe het ook zij, na stad en land afspeuren hebben we toch een erg mooie selectie bij elkaar weten te vinden. Dames uit eerdere top 14’s komen in de editie van 2013 niet meer voor. Uit principe, maar ook omdat enkele webwinkels inmiddels opgeheven zijn. Zo schreven we vorig jaar al dat de webwinkel Style by Sanne K van de nummer 14 uit 2011, Sanne Kraaijkamp, helaas niet meer bestaat. Ook schreven we toen dat Birgit Schuurman, in 2011 nummer 6 op de lijst, haar webwinkel Prints & the Revolution al een hele lange tijd niet meer geüpdatet, maar warempel! Vorige maand ging de vernieuwde website live. En Renate Veugen (nr. 5, 2011) runde twee jaar terug nog twee webwinkels, maar één daarvan, ExclusieveCosmetica.nl, is niet langer actief. Ook Serena Verbon (editie 2012) heeft haar webwinkel, Serenity Designs, blijkbaar stopgezet.

BN’ers geven op?
BN’ers en webwinkels blijft sowieso een lastige combinatie. Zo is de webwinkel van GTST-sterren Gigi Ravelli en Marly van der Velden, KuiseMeisjes.nl, ‘wegens onderhoud tijdelijk niet bereikbaar’. De webwinkel van diva Patricia Paay, LaPaay-Cosmetics.nl, is zelfs helemaal niet meer online, enkel de domeinnaam is nog gereserveerd. Maar deze bekende dames zijn niet de enige waarvan de webwinkel niet langer online is. Ook Amanda Balk, ook bekend als deelneemster aan De Gouden Kooi, heeft het bijltje erbij neergelegd. Haar webwinkel LifeofAmanda.nl linkt nu naar een online heren-kledingwinkel.

Blijkbaar zien sommige beroemdheden het runnen van een webwinkel toch als iets wat ze er even bij kunnen doen, maar moeten ze al snel concluderen dat het nog vrij intensief kan zijn. De enige uitzondering blijkt Ellemieke Vermolen, die nog steeds online is met haar webwinkel Label2Love. Wat we persoonlijk ook leuk vonden om te lezen is dat één van de mooie webwinkeliers, Sanne Noorman van Uppark, de webwinkel Fooshz van een andere mooie webwinkelier, Marieke Zijlstra, heeft overgenomen!

Maar genoeg gepraat. Het is nu de hoogste tijd om de 14 mooiste webwinkeliers van 2013 te presenteren!

 

De 14 mooiste webwinkeliers – editie 2013

Leontien van Moorsel

Leontien van Moorsel is bekend geworden als wielrenster, waarbij ze in haar carrière talloze prijzen won, waaronder zes keer de prijs voor Sportvrouw van het jaar. Sinds enkele jaren heeft ze haar naam niet alleen verbonden aan een foundation en een (inmiddels ter ziele gegane) wielerploeg, maar is ze ook eigenaar van Leontien.nl, waar je hardloop- en fietskleding kunt bestellen.

Marinka Oostveen

Marinka Oostveen is de oprichtster van MOOST Wanted. Enkele jaren geleden werkte ze in een kinderkledingwinkel, waarbij ze op een rustige dag de verschillende soorten touw en stofjes die gebruikt worden bij het inpakken van de kleding wist om te toveren tot een ketting. De creaties werden gebruikt als accessoires voor de poppen en al snel ontstond er het idee voor een webwinkel, waar mensen haar mooie creaties kunnen bestellen. Mooi, ondernemend én creatief!

Anne Wilmink

Anne Wilmink is altijd al verslaafd geweest aan mode. Niet zo gek dus dat ze een opleiding volgde aan TMO, de hogeschool voor modemanagement. Na haar bachelor en een verblijf van zeven maanden in Mexico zette ze samen met haar partner de webwinkel Mincfashion op. Hier kun je exclusieve tassen, maar ook allerlei mooie accessoires kopen.

Annefrid Imenkamp

Annefrid Imenkamp is een echte ‘chocolic’ en ontdekte in Amerika naar eigen zeggen de lekkerste chocola: Firecracker. Donkere chocola met poppingcandy, chilipeper en zout. Terug in Nederland volgde ze een cursus chocolade maken, schafte ze een chocolademachine aan en binnen no tIme had ze een webwinkel waar klanten hun eigen chocolade kunnen creëeren. Chocstar werd verkozen tot beste startende webwinkel 2012 tijdens de Thuiswinkel Awards en Annefrid zelf werd uitgeroepen tot The Next Entrepreneur 2012.

Sarah de Winter

Sarah de Winter is de vrouw achter A Cup of Cake. De 26-jarige Bredase richtte in 2011 de webwinkel op. Ze zag namelijk dat er in grote steden als Amsterdam cupcake-winkels zijn, maar beseften maar al te goed dat als ze het landelijk zou aanpakken, het concept dan pas echt zou gaan werken. Vorig jaar verkocht ze meer dan 15.000 cupcakes en de zaken gaan nog steeds goed. Zo werd haar webwinkel uitgeroepen tot The Ultimate Webshop in de categorie ‘wonen, kado en creatief’. Zelf wist ze de halve finale van The Next Entrepreneur 2012 te bereiken. Volgend jaar verwacht ze een stenen winkel in Breda te hebben. Dat wordt zeker weten a piece of cake voor Sarah en haar A Cup of Cake!

Annuska Jager

Annuska Jager startte in 2005 de webwinkel Koter Kado samen met haar man Marcel. Wat begon met gepersonaliseerde kinderboekjes, groeide al snel uit tot een heel breed assortiment aan gepersonaliseerde artikelen voor baby’s, peuters en kleuters. In 2011 won de webwinkel een Thuiswinkel Award in de categorie Hobby & Cadeau XS.

Mariëlle van der Loo

Mariëlle van der Loo richtte in 2011 de webwinkel AnnaDiva op, die in februari 2012 online ging. AnnaDiva, verwijzend naar een van haar doopnamen (Anna) en naar diva als ‘ster’ en ‘vrouwelijke godheid’, is een webwinkel met lingerie en badmode voor de vrouw die een net wat grotere cupmaat heeft. Mariëlle begon de webwinkel uit een soort van frustratie. Ze heeft zelf namelijk maat 75F en merkte al snel dat ze bij buitenlandse webwinkels moest bestellen om iets te vinden dat bij haar past. Eerst besloot ze te adverteren op Facebook (met groot succes: binnen twee maanden had ze al duizend volgers), maar al snel was er het idee geboren om een eigen webwinkel te starten.

Sharon Hilgers

Sharon Hilgers startte in de zomer van 2011 met haar eigen webwinkel My Jewellery, waar je – je raadt het al – haar zelfgemaakte sieraden kunt kopen. Dat Sharon deze producten online verkoopt ligt helemaal in de lijn der verwachting, als je je bedenkt dat ze al van kinds af aan bezig was met het rijgen van kralen en het maken van sieraden. Op dit moment verkoopt ze haar sieraden ook op tientallen plekken in het land en zelfs in het buitenland, waaronder Ibiza en Curaçao!

Daniëlle en Maybritt Slof

Danielle en Maybritt Slof kun je met recht een succesvolle tweeling noemen! De twee mooie dames waren een van de winnaars van het TROS-talentenprograma Twinzz, waarna ze samen met twee andere tweelingen de gelijknamige band Twinzz vormden. Samen begonnen ze ook nog eens de webwinkel I Love Clutches, waar je voor elke outfit een bijpassende clutch kunt bestellen. Maybritt werkt ook als hoofdredactrice voor het online magazine van voetballer Demy de Zeeuw, terwijl zus Daniëlle… de vrouw van De Zeeuw is!

Rianne Swierstra

Rianne Swierstra volgde een opleiding tot designontwerper, maar het was pas toen ze een seksblad onder ogen kreeg, dat ze het idee opvatte om mooie design-seksspeeltjes te ontwerpen en te verkopen. Aldus geschiedde en in 2010 ging haar webwinkel Rianne S online. Met het succes van de erotische Vijftig Tinten-reeks werd ook het succes van Rianne’s online winkel groter en groter. Begin dit jaar nam haar omzet met 200 procent toe en levert ze de seksspeeltjes nu aan zo’n dertig landen.

Malou Tichelaar

Malou Tichelaar richtte na een inspirerende reis naar Oeganda de webwinkel FairBeads op. Deze webwinkel verkoopt allerlei sieraden uit Oeganda, maar ook uit Kenia en Ghana. De insteek is dat de mensen aldaar sieraden maken en dat die hier verkocht worden. Op deze manier heeft Malou al 32 vrouwen aan werk geholpen en daar is ze terecht heel erg trots op!

Bibi van der Velden

Bibi van der Velden is een bekend beeldend kunstenaar en ontwerpster van sieraden. Sinds 2012 heeft ze een eigen webwinkel die gewoon lekker simpel Bibi van der Velden heet. Beroemdheden als Kanye West, Doutzen Kroes en Katja Schuurman hebben wel eens in het openbaar gelopen met haar kunstwerkjes om.

Laura en Simona Kaaijk

Laura en Simona Kaaijk zijn beide eigenaar van webwinkel FashionMania. Het idee hiervoor ontstond omdat ze zelf veel webwinkels niet aantrekkelijk vonden en de aangeboden kleding vaak nogal prijzig was. Het idee om zelf een internetbedrijfje te starten, sprak hen beiden enorm aan en zo werd FashionMania geboren. Sinds begin 2009 verkopen de zussen via deze online shop betaalbare trendy kleding, die ze zelf inkopen in onder meer Italië en Frankrijk. De twee hebben ook al een aantal keer een pop-upstore geopend.

Tess Heijnis

Tess Heijnis is de vrouw achter de niche-webwinkel Lola ’69 Vintage. Naar eigen zeggen is vintage kleding ‘een geweldige manier om je eigen identiteit aan de buitenkant te laten zien’. In de shop worden zowel oldschool vintage als nieuwe vintage-stijl verkocht, maar alle kleren zijn stuk voor stuk persoonlijk uitgezocht door de shoppers. Naast het runnen van een webwinkel is Tess ook bekend als De Verkoopdokter, die mensen helpt bij het optimaliseren van hun woning als dat verkocht moet worden.

Nog niet uitgekeken?
De twee eerdere mooie edities staan natuurlijk ook nog altijd online!
De 14 mooiste webwinkeliers – editie 2011
De 14 mooiste webwinkeliers – editie 2012

Tags

Reacties