menu
lightspeed ecommerce

De 14 mooiste webwinkeliers – editie 2012

De 14 mooiste webwinkeliers - editie 2012Vorig jaar organiseerden wij voor het eerst de enige echte Webwinkel Weblog Top 14 Mooiste Webwinkeliers. Dat was een groot succes, al kregen we wel vragen waarom die en die er niet tussen zaten. Daarom komen we dit jaar wéér met de Top 14, alleen nu met nieuwe gezichten.

En dat was eerlijk gezegd ook wel nodig. Want vorig jaar prijkten er in de Top 14 Mooiste Webwinkeliers een aantal namen die we nu om essentiële redenen niet meer kunnen opnemen in de tweede editie. Zo heeft Birgit Schuurman, vorig jaar nummer 6 op de lijst, haar webwinkel Prints & the Revolution al een hele lange tijd niet meer geüpdatet (“Ivm vakantie zullen wij de bestellingen pas na 15 februari kunnen verzenden”). En als we Style by Sanne K, de webwinkel van Sanne Kraaijkamp willen bezoeken, krijgen we een melding van Mijnwebwinkel dat de webshop is gesloten. Jammer. Want daarmee zijn er gelijk twee mooie webwinkeliers die ook nog eens in de Playboy hebben gestaan, afgevallen…

Maar niet getreurd. Wij hebben een jaar lang iedere webwinkel ondersteboven gekeerd tot we ontdekten wie erachter zat en daarna werd er hevig gediscussieerd op de redactie of die en die persoon wel in de Top 14 moest komen te staan. Sowieso was er na een succesvolle eerste editie de vraag of we wel moesten doorgaan. Maar alle lovende reacties en mailtjes van zowel mannen als vrouwen haalden ons over. En dus, na lang gebakkelei, weglopende collega’s, ontslagbrieven en vurige discussies presenteren we jullie (in willekeurige volgorde) *insert tromgeroffel* voor de tweede keer *insert nog meer tromgeroffel* De Top 14 Mooiste Webwinkeliers, editie 2012!

Amanda Balk
Amanda is vooral bekend van het Talpa-programma De Gouden Kooi, waar ze strandde in de finale. Maar Amanda bleef niet stilzitten en verdient nu een zakcentje met haar webwinkel Life of Amanda. Wat wij erg cool vinden aan deze ondeugende webwinkel is dat Amanda niet te beroerd is om zelf in enkele spannende pakjes te poseren! Dat, en het feit dat veel teksten persoonlijk door haar lijken te zijn geschreven, zorgt ervoor dat de gehele webwinkel een persoonlijk tintje krijgt. En dat zien we veel liever dan die saaie teksten bij andere soortgelijke shops.

Cynthia Schultz
Deze 21-jarige jongedame is voor veel jonge vrouwen beter bekend onder de naam Miss Lipgloss. Op haar gelijknamige, persoonlijke beautyblog plaatst Cynthia elke dag wel een berichtje en kan ze ook iedere dag weer op veel reacties rekenen. Dat succes probeert ze nu (minstens) te evenaren met een webwinkel, waarvan ze via haar weblog laatst nog een heel uitgebreid fotoverslag plaatste.

Serena Verbon
Serena Verbon werd bekend in de blogsfeer met Beautylab.nl, een ‘Nederlandse blog voor iedereen die houdt van make-up, verzorging en positive thinking’. Maar Serena hield het niet bij een blog. Nee, ze runt nu ook een webwinkel, die heel mooi Serenity Designs heet. Hier verkoopt ze de door haarzelf ontworpen en gemaakte sieraden. Overigens is dit niet haar eerste webwinkel, eerder verkocht ze ‘bath & body’-producten in haar webwinkel The Secret Garden, maar daar heeft ze wegens drukte de digitale deuren van gesloten. Overigens schijnt Serena een fittie te hebben (gehad) met de eerder genoemde Cynthia, al gaan we ons daar maar niet mee bemoeien… Miauw!

Angel Raterman
Angel Raterman is de beste vriendin van de eerder genoemde Serena en ze delen samen een kantoor in Nieuwegein. Angel vergaarde wat internetberoemdheid in Nederland door haar hilarische typetje Samantha uit Utreg. Ze runt de webwinkel The Beauty Bakery waar je waar je de meest fantastische handgemaakte beautyproducten (zeepjes in de vorm van een heerlijke cupcake bijvoorbeeld!) kunt kopen.

Astrid van Spronsen
Astrid is eigenaar en mede-oprichter van Markita.nl, een webwinkel die originele producten verkoopt die worden aangeboden door onafhankelijke creatieve ontwerpers. Eigenlijk zou je het kunnen zien als het Nederlandse antwoord op Etsy, al vinden wij Markita veel mooier en strakker vormgegeven.

Manon van Essen
Manon werd door het tijdschrift Sprout verkozen tot een van de meest succesvolle ondernemers onder de 25 jaar. Ze is eigenaar van Print Personal, dat via Handwriter.nl en Briefvoorjelief.nl getypte teksten omzet in handgeschreven teksten, zodat bijvoorbeeld online bestelde wenskaarten nog persoonlijker worden. Wij vinden het een waar gat in de markt en mede daarom heeft Manon een plekje in onze top 14 verdiend.

Naomi Klees
Naomi is gek van mode en niet alleen op een passieve manier. Ze heeft vier jaar lang gewerkt in een zijde-atelier en vond het na evenzoveel jaar vilten, verven en bewerken stoffen hoogst tijd om voor zichzelf te beginnen. Nu runt ze onder de naam Odd & Wooly niet alleen een website, maar ook een heuse webwinkel waar je haar creatieve creaties kunt bestellen.

Sanne Noorman
Sanne is eigenaar van Uppark, een webwinkel vol met prachtige schoenen. Niet geheel toevallig, want Sanne is naar eigen zeggen ‘crazy about fashion and shoes’. De webwinkel ziet er goed uit en je kunt er niet alleen damesschoenen kopen, maar ook tassen en handige accessoires. In juli had Sanne een heuse pop-up store, daarover komende week meer!

Ellemieke Vermolen
Dit is waarschijnlijk een naam die een belletje doet rinkelen. Dat kan kloppen, want Ellemieke Vermolen zou je kunnen kennen van tv. Ze presenteerde onder ander Puzzeltijd en Shownieuws, acteerde in Goudkust en had relaties met componist John Ewbank en zanger Jan Smit. Nu is ze alweer vier jaar gelukkig getrouwd met topkok Sergio Herman. Met haar nichtje Cathelijne runt ze samen de webwinkel Label2Love. Hier kun je allerlei kleding, tassen, shawls en accessoires kopen.

Nicole Stiekema
Nicole is eigenaar van 7winkels, een advies- en realisatiebureau op het gebied van webshops. Ze helpt je bij het starten van een webwinkel of geeft training en advies als je er al een hebt. Als projectmanager was ze altijd gewend om met flinke budgetten te werken. Waarom ze, als projectmanager dan toch in dit lijstje met webwinkeliers staat? “Om het MKB, zzp’ers en webshop-ondernemers zo goed mogelijk bij te kunnen staan zet ik, met kleinere budgetten dan ik gewend ben, 7 webwinkels op: 7 proeftuinen voor wat betreft aanpak, techniek, marketing, assortiment, logistiek proces en partners.” Vandaar. Een vrouw met zeven webwinkels houdt hier dus zeker thuis!

Frieda Luth-Gerritsen
Frieda heeft niet alleen een prachtige naam, maar ook een prachtig voorkomen. Deze 33-jarige ‘happily married’ moeder is dan ook model. Maar meer nog is ze eigenaar van de webwinkel Kinderkledinggigant.nl. Daar koop je baby- en kinderkleding van merken als Ralph Lauren, Tommy Hilfiger en Abercrombie & Fitch.

Marieke Zijlstra
Marieke is eigenaar van Fooshz.com, een webwinkel die ‘serious about shoes’ is. En dames opgelet: Fooshz rekent geen verzend- en retourkosten! Marieke heeft eerder als productmanager gewerkt bij onder andere Goudengids.nl en iLocal en startte eind 2009 met Fooshz.

Ilse Richter- Nuesink
Ilse is eigenaar van de webwinkel Zeldzaam Mooi. Die naam zou op haar kunnen slaan, maar slaat op de zeldzaam mooie producten die je kunt vinden in de webwinkel. Alhoewel, webwinkel, het is meer een collectie van webwinkels. De slogan van de shop luidt niet voor niets: ‘Eén mandje, honderden winkels’. Honderden unieke, vaak zelf ontworpen en handgemaakte producten worden via dit webwinkelcentrum online verkocht.

Joanna Verweijen
Joanna zou je kunnen kennen uit het reality-programma Secret Story, dat één seizoen lang op de buis was bij NET 5. Nu is ze eigenaar van een webwinkel met een hoogst originele naam: God is a Woman. Een online style shop, waar niet alleen vrouwen, maar ook mannen kunnen winkelen! Leuk aan de shop is dat Joanna regelmatig zelf poseert als model. Enig nadeel is dat in de verschillende productcategorieën de foto´s in hun oorspronkelijke, grote formaat worden geladen. Dit maakt de webwinkel erg sloom. Al vinden wij het geen straf om er wat langer rond te hangen…

Disclaimer
Zijn dit volgens jou niet de mooiste? Smaken verschillen natuurlijk maar dan zullen we het ongetwijfeld wel eens zijn dat de branche bestaat uit prachtige mensen. Van ons mag dat ook wel eens gezegd worden.  Neem het verder vooral niet te serieus, en mocht je nu toch opmerkingen of bezwaren hebben, of juist iemand willen nomineren voor komend jaar…. neem dan vooral contact met ons op!

Tags

Reacties