menu

Cyber Monday 2009 verslaat 2008

Afgelopen maandag, Cyber Monday, verbrak alle verkooprecords die op eerdere Cyber Mondays gevestigd werden. Er werd in Amerika 13,7 procent meer verkocht dan op Cyber Monday 2008.

Ook Black Friday, traditioneel de aftrap van het feestdagenseizoen en een belangrijke dag voor offline retailers, deed het goed online. In vergelijking met vorig jaar besteedden consumenten 35 procent meer per order. Zij bestelden 18,3  procent meer producten per bestelling in vergelijking met Black Friday 2008. Dit bleek uit een rapport van Coremetrics.

Cyber Monday 2009 liet online verkoopcijfers zien die 24,1 procent hoger waren dan die van Black Friday 2009. Hoewel Black Friday bewees ook een belangrijke dag te zijn voor online retail versloeg het Cyber Monday dus niet.

In vergelijking met Cyber Monday 2008 werd er dit jaar op de grote maandag dus 13,7 procent meer verkocht. De piek van het online shopverkeer lag tussen 9 en 10 uur ’s ochtends, maar de verkoopcijfers bleven tijdens de gehele dag hoger dan die van 2008.

Gemiddeld besteedden consumenten $180,03 per bestelling. Dit zorgde voor een stijging van 38,2 procent in de bestedingen per bestelling in vergelijking met vorig jaar.

In Nederland is Cyber Monday een minder grote happening. Er worden hier geen speciale aanbiedingen aangeboden op deze dag, zoals in Amerika het geval is. De piek voor feestdagen inkopen is in ons land meer verspreid over meerdere dagen voor Sinterklaas en Kerst.

Nederlandse webwinkeliers verdienen in de weken voor Sinterklaas volgens de Thuiswinkelorganisatie gemiddeld 37 procent meer dan in andere weken. De leden van de Thuiswinkelorganisatie verwachten samen tussen 1 november en 6 december 72,9 miljoen euro per week om te zetten, tegenover 53,3 miljoen euro in de weken tot november.

Ecommerce gigant Bol.com verwacht deze week de grens van honderdduizend bestelde artikelen op één dag te halen. Het bedrijf voegde pas 2 maanden geleden speelgoed toe aan haar assortiment en zet vol in op de recordverkopen voor Sinterklaas. Het gemiddelde aantal verkochte speelgoedartikelen lag vorige week op vijfduizend per dag.

Lees een artikel over de bedrijvigheid in het distributiecentrum van Bol.com uit de Volkskrant van afgelopen maandag, en download het complete Coremetrics rapport.

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan