lightspeed ecommerce

Cursus voor beginnende webwinkeliers

Cursus voor startende webwinkeliersSinds gisteren heeft Lemonweb, ontwikkelaar van webwinkel software, een nieuwe cursus voor startende webwinkeliers. Met deze speciale cursus kunnen starters leren hoe hun software werkt, wat er zoal bij een webwinkel komt kijken, en collega webwinkeliers ontmoeten.

Waar te beginnen?
Als startende ondernemer komt er veel op je af. Het beginnen van een webwinkel lijkt een ideale manier om als zelfstandige aan de slag te gaan. Het vraagt alleen wel om een goede aanpak! Je kunt met nog zoveel passie je producten aanbieden, maar als je een verzadigde markt betreedt en weinig meerwaarde biedt zul je niet veel verkopen. Je kunt je webwinkel nog zo mooi aankleden, maar klanten zullen je eerst moeten vinden voor ze het ook echt ervaren.

Het Internet biedt hiervoor een grote hoeveelheid aan informatie, maar helaas is deze informatie vaak versnipperd, complex, onvolledig, tegenstrijdig of niet objectief. Om die reden is Lemonweb een webshop cursus gestart. In deze cursus begeleiden ze je samen door alle stappen, door de specialisten bouwstenen genoemd, die horen bij het beginnen van een webshop.

De cursus

 In de cursus ‘Hoe begin ik Mijnwebwinkel?’ vertelt Micky van Vollenhoven, de ecommerce specialist die de cursus geeft, de basis voor een goede start.  Om cursisten een indruk te geven van de ‘technische’ aspecten die hiermee gepaard gaan wordt met behulp van het Mijnwebwinkel systeem de beheeromgeving van een webwinkel doorgenomen. Gedurende de cursus laat Micky via een PowerPoint presentatie en aan de hand van praktijkvoorbeelden zien wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een webwinkel.

Alleen de keuze voor de software is exclusief

De cursus heeft een brede opzet waarbij ruimte is voor vragen over alle facetten van een webwinkel. Los van de keuze voor de juiste software eigenlijk, want natuurlijk wordt de cursus gehouden met de software van Lemonweb zelf. De software zelf komt aan bod maar de cursus gaat ook in op de basiszaken van het ondernemen zoals het ondernemingsplan, juridische aspecten, de KVK en Belastingdienst en de in- en verkoop die bij een webwinkel komt kijken.

De cursus kost € 119,- (excl. BTW) waarbij twee maanden gebruik van het Mijnwebwinkel Professional pakket t.w.v. € 38,- is ingebrepen.

Persoonlijke aandacht
Gedurende de vier uur durende cursus laat Micky via een PowerPoint presentatie en aan de hand van praktijkvoorbeelden zien wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een webwinkel. “Wij vinden het belangrijk dat we je voldoende aandacht kunnen geven en je het gevoel hebt dat al je vragen beantwoord zijn als je thuis komt. We houden de groepjes daarom klein, maximaal 12 personen, en lassen voldoende tijd in voor vragenrondes.” Zo geeft Micky zelf aan.

Na afloop van de cursus krijg je een persoonlijke inlogcode waarmee je op deze website kan inloggen. Je vind er nuttige informatie en links die van pas komen bij het in de praktijk brengen van de opgedane kennis.Bovendien vind je hier de digitale cursusmap waar alles wat is besproken uitgebreid is uitgewerkt.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten