picqer

Coolblue’s omzet in België naar 311 miljoen euro

Coolblue’s omzet in België naar 311 miljoen euro

Coolblue zag haar winst in België vorig jaar met 32 procent toenemen. In dezelfde periode steeg de omzet van het Nederlandse bedrijf in ons land met 27 procent naar 311 miljoen euro. De exacte winstcijfers heeft Coolblue daarentegen niet bekendgemaakt.

Dat onthulde de omnichannel-speler afgelopen week. Naast de groei in winst en omzet, maakte het bedrijf ook bekend dat de klanttevredenheid tot een ‘ongekend hoge’ NPS van 70 is gestegen. “Deze sterke resultaten zijn een direct gevolg van onze strategie om continu te investeren in onze klantproposities”, aldus Coolblue.

Groei door betreden Franstalige markt

De groei van Coolblue is waarschijnlijk voor een deel te verklaren doordat het vorig jaar de Franstalige markt in België betrad. Coolbue werd hierdoor beschikbaar voor zowel consumenten uit Vlaanderen als uit Wallonië.

Ook begon het ecommercebedrijf vorig jaar haar eigen bezorgdienst in ons land. CoolblueBezorgt telt momenteel zo’n 40 bestelwagens, 75 bezorgers en twee depots, in Antwerpen en Gent.

Coolblue lanceert nieuwe diensten in België

Voor dit jaar staan er ook weer veranderingen op het programma: zo komt Coolblue’s eigen bezorgservice CoolblueFietst in het derde kwartaal naar België en gaat  de omnichannel-speler haar witgoed-bezorgdienst CoolblueBezorgt uitrollen in het Franstalige gedeelte van België.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten