Coolblue opent winkels in Charleroi, Luik en Gent

Coolblue opent winkels in Charleroi, Luik en Gent

Coolblue heeft bekendgemaakt waar het dit jaar nieuwe winkels zal gaan openen. Eerder maakte het bedrijf al bekend in Brussel een fysieke winkel te openen, maar nu zijn ook de locaties van Charleroi, Luik en Gent onthuld.

Vorige maand onthulde Coolblue dat het als eerste een stenen vestiging zou openen in Brussel en dat het vooral groei ziet in Wallonië, nadat het in juni 2017 haar Franstalige webshop opende. Nu is al wat duidelijker geworden hoe het die groei mede mogelijk wil maken.

Bedoeling om dit jaar winkels te openen

De opening van een fysieke winkel in Charleroi en Luik moeten hieraan bijdragen. Het is volgens Jos Groenendijk, manager winkels bij Coolblue, de bedoeling dat de locaties nog dit jaar geopend worden, zo tekent Gondola op uit zijn mond tijdens het event Winkellocatiemarkt België in Mechelen.

Verder zal Coolblue naar verwachting dit jaar ook een fysieke winkel openen in Gent. Dat is op zich opmerkelijk te noemen, want in het ernaast gelegen Lochristi heeft de Nederlandse omnichannel-speler ook al een winkel. Maar daar bereikt het bedrijf een ander publiek dan in de binnenstad van Gent, zo is de verwachting. En volgens Groenendijk wil Coolblue sowieso ook gewoon nadrukkelijk aanwezig zijn in de grote steden.

347 miljoen euro omzet in België

Op dit moment heeft Coolblue drie vestigingen in ons land: in het eerder genoemde Lochristi, maar ook in Antwerpen en Zaventem. In België haalde het bedrijf vorig jaar een omzet van 347 miljoen euro. Ter vergelijking: in Nederland ging het vorig jaar voor het eerst over de één miljard euro aan omzet heen.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten