lightspeed ecommerce

Conrad lanceert nieuwe website

Conrad lanceert nieuwe websiteConrad.nl heeft haar website compleet vernieuwd. Het gaat hier niet alleen om veranderingen aan de frontend, oftewel het uiterlijk van de webwinkel, ook in de back-end is er het een en ander aangepast. Zo is de site nu geoptimaliseerd voor tablets, zodat navigeren met de vingers nu net zo gemakkelijk en snel gaat als met de muis op de desktopsite. Ook is de kassa vereenvoudigd en kunnen er meerdere afleveradressen worden opgeslagen.

Met 400.000 producten noemt Conrad zichzelf Europa’s grootste webwinkel op het gebied van elektronica en techniek. En al die producten hebben sinds deze week een nieuw onderkomen. Zoals gezegd is de website nu geoptimaliseerd voor tablets en is de kassa vereenvoudigd en hoeven er nu minder stappen worden ondernomen. Alle informatie die al bekend is wordt direct ingevuld. Ook kunnen klanten nu meerdere afleveradressen opslaan in het Mijn Conrad-account; handig voor als je je mobiele oplader of marterverschrikker dit keer liever op kantoor geleverd wilt hebben. Verder bevatten reserve-onderdelen en tuningproducten meer gedetailleerde informatie, iets waar volgens Conrad vooral de fans van modelbouw van profiteren.

“Onze nieuwe website is gemaakt volgens de wensen van onze klanten”, aldus algemeen directeur Frank de Groot. “In een vroeg stadium hebben we onze klanten betrokken bij het daadwerkelijke ontwerp. Naast het geven van feedback op de eerste schetsen en het testen van de uitvoering daarvan, gaven zij aan welke functionaliteiten voor hen belangrijk zijn.”

En dat is een slimme zet van Conrad, want we vragen ons af of die extra informatie bij reserve-onderdelen er bijvoorbeeld ook was gekomen als ze klanten helemaal niet bij de nieuwe website hadden betrokken. Of hadden ze bijvoorbeeld wel gedacht aan het laten opslaan van meerdere afleverafdressen?

Als jouw webwinkel een flinke make-over krijgt en er ook aan de back-end wordt gesleuteld, betrek jij daar dan je (trouwe) klanten bij? Of beslis je liever alles zelf?

Gerelateerde berichten