menu

Condoom-Anoniem biedt 2-stapsverificatie aan

Condoom-Anoniem biedt 2-stapsverificatie aanCondoom-Anoniem wil de veiligheid en anonimiteit van haar klanten nog méér waarborgen en biedt sinds deze week een koppeling met MyDigiPass.com, van het Amerikaanse beveiligingssoftwarebedrijf Vasco, aan. Met deze vorm van 2-stapsverificatie kunnen klanten op een gemakkelijke, anonieme en veilige manier hun aankopen doen.

Als webwinkel moet je er natuurlijk alles aan doen om een aankoop zo veilig mogelijk te laten verlopen. Maar met bepaalde implementaties, een SSL-verbinding en het verzoek aan klanten om een zo sterk mogelijk wachtwoord te kiezen zijn de meeste webwinkels er al. De basis-veiligheid is daarmee gegarandeerd. Het is ruim voldoende voor strenge keurmerken als het Thuiswinkel Waarborg, waarmee de grootste webwinkels hun veiligheid aantonen.

Sommige webwinkels moeten of willen verder dan dat. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij Condoom-Anoniem. Net als elke webwinkel wil het de veiligheid van klanteninformatie garanderen, maar Condoom-Anoniem heeft natuurlijk ook te maken met het soort producten dat ze verkopen. Op de aankoop van condooms, maar ook glijmiddel en seksspeeltjes heerst nog steeds een taboe. Veel klanten moeten er daarom niet aan denken dat ooit iemand er achter kan komen dat zij klant zijn bij een dergelijke webwinkel.

Dubbele beveiliging
Mede hierom biedt Condoom-Anoniem nu een dubbele beveiliging aan met MyDigiPass. Dit biedt niet alleen veiligheid, maar ook zeker een stukje gemak voor de klant.  “Om onze producten aan een zo groot mogelijk publiek aan te bieden, houden we de drempel bewust zo laag mogelijk. Daarom garanderen we anonimiteit voor de klant en zorgen we ervoor dat het te doorlopen aankoopproces zo weinig mogelijk stappen bevat. Met MyDigiPass  verbeteren we niet alleen het gebruiksgemak, maar tillen we eveneens de beveiliging naar een hoger niveau”, aldus Richard Spooren, oprichter en directeur van het bedrijf.

Klanten kunnen zich gratis registreren voor MyDigiPass en de bijbehorende app voor hun mobiel of tablet downloaden. Met deze app genereren ze vervolgens een dynamisch wachtwoord waarmee ze veilig kunnen inloggen. Het wachtwoord kan immers maar één keer worden gebruikt en kent een beperkte geldigheidsduur. Het is ook mogelijk om op de te inloggen website een QR-code in te scannen waardoor de klant onmiddellijk beveiligde toegang krijgt tot de webwinkel.

Account aanmaken niet meer nodig
Een account aanmaken op Condoom-Anoniem is hiermee ook niet meer nodig. Het enige wat volstaat is een ontvangstadres. Wachtwoorden worden door de webwinkel niet opgeslagen. “De klant kan zelf aanduiden welke gegevens van zijn MyDigiPass-account hij wil delen en vermijdt zo telkens weer het tijdrovende invullen van contactgegevens op websites van verschillende webwinkels. Wachtwoorden kunnen wel opgeslagen worden in de wachtwoordkluis van het MyDigiPass-platform. Bij het creëren van online accounts, kunnen consumenten zelf aangeven welke gegevens ze willen delen met welke websites.”

Al met al moet deze vorm van 2-stapsverificatie, die bijvoorbeeld Google en Twitter ook aanbieden, niet alleen de veiligheid van klantgegevens naar een hoger niveau tillen, het kan ook zeker het gebruiksgemak ten goede komen. En tegelijkertijd heeft Condoom-Anoniem er naar eigen zeggen ook baat bij: “Hoe minder stappen een klant moet doorlopen bij een aankoop, hoe hoger de conversiegraad. Met het gebruik van deze extra beveiliging vereenvoudigen we het aankoopproces voor de klanten aanzienlijk”, aldus Spooren.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch