menu
lightspeed ecommerce

Combinatie betalingen

Stel je eens voor. Je hebt een webwinkel en een klant koopt een product, inpakpapier, een verzekering bij het product, extra verzendopties en rekent in één keer af. Het geld gaat automatisch deels naar jouw rekening, de verzekeraar en het transportbedrijf. Met Paypal kan dit binnenkort.

Dat dit vernieuwend is blijkt wel uit de reactie van Bob Goulooze, woordvoerder van iDeal. De marktleider in internetbetalingen in Nederland. Toen ik aan hem vroeg of het mogelijk was met iDeal iets te betalen en het geld te splitsen en op verschillende rekeningen te storten antwoorde hij:  “Zoiets is niet mogelijk. Wij verzorgen enkel de betaling, dat gaat naar een enkel rekeningnummer. Dit zal in de toekomst niet snel veranderen.”

Paypal kan jouw betaling splitsen
Met Paypal is het mogelijk om meerdere produkten te kopen en na een eenmalige betaling, achteraf dit geld te splitsen en naar meerdere begunstigden geld overmaken. Op deze manier wordt het makkelijker voor een hotelketen om ook autoverhuur in een keer af te rekenen bij de hotelkamer. Of wordt het online winkelcentra als Sjopper een stuk gemakkelijker gemaakt. Nu moeten bedrijven als Sjopper, die een grote webwinkel heeft waarin meerdere webwinkels samen worden gebundeld, zelf achteraf weer het geld verspreiden. Een flinke administratie en extra kosten.

Paypal wil het ten dele gaan uitvoeren door zijn API gedeeltelijk vrij te geven aan ontwikkelaars. Wanneer Paypal precies komt met deze nieuwe mogelijkheden, of wat precies de kostenstructuur gaat worden van deze dienst, is niet bekend.

Bron: Techcrunch

Tags

Reacties