Colruyt-klanten kunnen lijstje maken met Google Assistent

Colruyt-klanten kunnen lijstje maken met Google Assistent

Klanten van supermarkt Colruyt kunnen sinds deze maand hun boodschappenlijstje opstellen zonder een pen te gebruiken of iets te typen. Met enkel hun stem en een mobiel of speaker die Google Assistent ondersteunt kunnen ze zo alle boodschappen noteren.

De nieuwe dienst van Colruyt is een van de vele ‘Google Actions’ die er in het Nederlands te gebruiken zijn. Zo kunnen gebruikers via de slimme assistent van Google praten met bedrijven als KLM, Qmusic, Andrélon of Philips.

Lijstje raadplegen via app of website

En nu is het dus ook mogelijk om via de Google Assistent, die op veel Android-smartphones en smartspeakers geactiveerd is, een boodschappenlijstje samen te stellen. Deze kan vervolgens geraadpleegd worden via de MyColruyt-app of via Colruyt.be.

‘Oké, Google, praat met Colruyt’

Klanten die van deze nieuwe dienst willen gebruimaken, dienen tegen hun slimme apparaat “Oké, Google, praat met Colruyt” te zeggen en daarna wijst de rest zich vanzelf. Via de MyColruyt-app krijgen shoppers ook voorstellen op basis van de producten die ze het vaakst gekocht hebben.

Afvinken in volgorde winkelindeling

Het uiteindelijk boodschappenlijstje kan gemakkelijk afgevinkt worden in de volgorde van de winkelindeling. Ook is het mogelijk om het aangemaakte lijstje door te sturen naar Collect&Go.

De introductie van het Colruyt-boodschappenlijstje in Google Assistent werd eerder dit jaar al aangekondigd.

Colruyt in de Google Assistent
Colruyt in de Google Assistent.
Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten