menu

China straks grootste in ecommerce

Afgelopen jaar is China met 120% enorm gegroeid en zal binnen 10 jaar de grootste ecommerce markt wereldwijd zijn. Welke internetondernemer laat zich hierdoor inspireren en stapt in deze markt?

Afgelopen vijf jaar is de internetpopulatie van China in een snel tempo volwassen geworden. Naar verwachting zullen de komende 3-5 jaar in het teken van ecommerce komen te staan. China staat met betrekking tot ecommerce nog maar in de kinderschoenen maar groeit in een snel tempo. Alleen al afgelopen jaar zijn de online uitgaven ruim verdubbeld. Bron: Gerson Lehrman Group.

Zoekmachine Marketing
China is een cultuur op zich. Online is dit niet anders. Zo is de grootste Chinese zoekmachine Baidu.com. Een chinese zoekmachine maar voor Nederlandse ecommerce groeiers kan dit een groot pluspunt zijn aangezien er in Nederland wel veel expertise over deze zoekmachine te vinden is. Zo is het Nederlandse zoekmachine optimalisatie bedrijf Tribal Internet Marketing deels gespecialiseerd in Baidu en heeft het zelfs een Chinese vestiging.

Mobiele ecommerce
Denk je aan de toekomst en wil je in mcommerce oftewel mobiele ecommerce stappen? In Amerika zijn al ruim 18 miljoen mensen met een mobiele telefoon welke internet ondersteunt. Een interessante markt maar het valt weg als de cijfers van China hoort. Hier zijn al ruim 100 miljoen mobiele telefoons met internet actief.
58% van de Chinese mobiele internet gebruikers plaatst wel eens content via de mobiele telefoon tegen 41% van de Amerikanen. 64% van de Chinese mobiele internetters heeft pwel eens content gekocht tegen 36% van de Amerikanen. Bron: Marketingcharts.com

China de toekomst?
Dat China een markt is die in opkomst is, is voor bijna alle branches van toepassing. Voor ecommerce ondernemers die zonder fysieke barrieres verder durven te kijken dan enkel de grens, is China zeker een interessant land om eens te overwegen.

Wie durft?

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan