CEO van modegroep FNG koopt KV Mechelen

CEO van modegroep FNG koopt KV Mechelen

Dieter Penninckx, CEO en mede-oprichter van de Belgische modegroep FNG, koopt samen met Olivier Somers, CEO van geschenkbedrijf Gemaco, de professionele voetbalclub KV Mechelen. Dit heeft ook als gevolg dat Brantano, een van de merken van FNG, shirtsponsor wordt van de Mechelse vereniging. Gemaco was al langer sponsor van de Jupiler Pro League-club.

De twee Vlaamse ondernemers leggen samen vier miljoen euro op tafel en krijgen in ruil daarvoor 70 procent in handen van de NV die achter de club zit. Volgens De Tijd is KV Mechelen nu de eerste voetbalclub die rechtstreeks een grote winkelketen achter zich krijgt.

‘Overname is koopje’

Volgens bronnen in het Belgische voetbal zou de overname van KV Mechelen een koopje zijn geweest. De club wordt gezien als de ‘grootste kleine club’ van ons land, met een grote fanbase en veel potentie op commercieel gebied.

Over FNG Group

De FNG Group verkoopt kleding en schoenen voor mannen, vrouwen en kinderen en doet dit zowel online als offline in de Benelux, waar het met alle merken samen meer dan 5 miljoen klanten heeft. Bekende merken van FNG zijn Fred & Ginger, Brantano, Miss Etam en Claudia Sträter.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten